Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Wettre og Wettre

Sterk saksofonist i to gode selskap.

CD: Danskene Anders Christensen (bass) og Anders Mogensen (trommer) utgjør resten av saksofonist Petter Wettres trio, mens Mogensen, svenske Palle Pesonen (gitar), Håvard Wiik (piano) og Per Zanussi (trommer) er med i kvintetten som hadde stor suksess på Kongsberg-jazz i 2001.

Triosettet fra november 2002 er en kontrollert og kraftfull oppvisning i solistisk kreativitet og instrumental ferdighet fra Wettre (tenor, bassklarinett), samtidig som det er en demonstrasjon av tett triosamspill. Christensen og Mogensen deler Wettres «rett på»-tilnærming, og fyller rollene som både støtte og utvidelse med fasthet og leken kløkt. Med to akkordinstrumenter i tillegg åpner kvintetten en helt annen og mer dynamisk lydverden. Også her er det snakk om bunnsolid musisering fra alle impliserte, og dobbeltutgivelsen (på Wettres eget selskap) stiller dermed publikum overfor et valg mellom to goder. Samtlige komposisjoner bortsett fra Billy Strayhorns «Lush Life» på kvintettplata er signert Wettre, og én, betegnende nok kalt «Omnipresent» , er med på begge platene, noe som gir en artig sammenlikningsmulighet i bonus.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media