Wexford på dypt vann

Utmerket krim fra en gammel mester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Ruth Rendell er en av de virkelige veteranene i britisk krim, og 77-åringen er fortsatt en aktiv og høyst oppegående forfatter. «Forvillede sjeler» er den nittende i den velskrevne serien om førstebetjent Wexford, og ble utgitt i England for fem år siden, men også i år har hun kommet med en ny roman om ham.

Tomt hus

«Forvillede sjeler» byr på en særdeles spissfindig sak for den smarte etterforskeren. Det er flom i Kingsmarkham, og Wexford er bekymret for at huset hans skal havne under vann hvis det fortsetter å striregne som det gjør. Men snart får han andre bekymringer, for tre mennesker blir meldt savnet: Tenåringene Giles og Sophie Dade, og barnevakten deres, Joanna Troy. Foreldrene deres hadde tilbrakt helgen i Paris, og da de kom hjem var huset tomt.

Intrikat plott

Etterforskningen gjør at Wexford får mye å gjøre med barnas mor og far, som reagerer med henholdsvis uhemmet hysteri og arrogant aggressivitet når politiet oppsøker dem. Og når han går familien nærmere etter i sømmene, finner han ut litt av hvert. Dessuten får Wexford seg en skikkelig vekker når hans skilte datter Sylvia finner seg en ny mann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer