Whimser med Maria

Først hadde Whimsical en kul låt uten refreng. Han overtalte Maria Mena til å lage et. Nå skal låten - som de to synger sammen - fronte kinofilmen «Tommy\'s Inferno».

I går spilte de inn videoen til rap/poplåten «Everytime» i et studio ved Akerselva i Oslo.

Whimsical - alias Jo Morten Weider - har dermed fått i pose og sekk før sitt første soloalbumslipp om ei knapp uke.

Et scoop

Med både Maria Mena og den norske ungdomsfilmen som dragere, er han garantert oppmerksomhet rundt plata «The Glow».

-  Whims har gjort et scoop, mener videoens regissør, Bjørn Opsahl.

Han forklarer:

-  Det er sjelden at et så stort sangtalent ser så bra ut som Maria gjør. Hun oppfyller enhver regissørs drøm.

Whims er enig. 24-åringen fra Tønsberg forteller hvordan han fikk Maria Mena - som i fjor ble tungt lansert i USA og opptrådte på David Letterman Show - på kroken:

Brukte en halvtime

-  Jeg følte at noe manglet på «Everytime». Jeg fikk den derre «fragile»-feelingen. Og dermed tenkte jeg på Maria Mena.

-  Kjente du henne?

-   Jeg kjente henne . Men hun kjente ikke meg, sier Whimsical og smiler.

En gitarist i studioet opprettet kontakt. Til slutt ble Maria så nysgjerrig at hun kom til studio.-  Der fikk hun høre låten, og så gikk jeg. En halvtime etter ringte hun: «Whims, du må komme og høre på dette!» Da hadde hun skrevet refrenget ferdig, med tekst og melodi.

-  Som skapt

Like tilfeldig ble den ferdige låten koblet til «Tommy\'s inferno», ungdomsfilmen som skal lanseres på Quart-festivalen i sommer.

-  Filmmakerne var på utkikk etter en kul låt som reflekterte at hovedpersonen, 16 år gamle Tommy, går gjennom et tøft parti av livet. De fikk høre om «Everytime», og den passet perfekt. Ut fra klipp og hva jeg ellers vet, skulle man tro låten var lagd for filmen.

-  Hvordan da?

-  «Feelingen» er den samme. Og i teksten prøver jeg å gjøre mer enn å pirke i overflaten. Vel kan jeg framstille meg som «Superstar», som i min forrige video. Men jeg sliter med de samme tingene som andre unge. Og filmens Tommy gjennomlever et indre inferno.

Drømmedame

Videoen starter med at Whimsical ser på tv. Klipp fra «Tommy\'s inferno» flimrer over skjermen. Denne scenen går igjen tre- fire ganger, for å knytte video og film sammen. I det øvrige opptrer Whimsical og Mena i en fullstendig hvit studiosetting.

-  Maria eksisterer i drømmene til Whims. Så de opptrer separat. Bare i ett enkelt klipp vil de være i samme bilde. Hva som da skjer, må få være en liten overraskelse, mener regissør Opsahl.

Supertalentet Maria Mena (19) ville helst slippe å bli intervjuet i går. Hennes opptreden foran kamera virket meget proff - samtidig spøkte og lo hun med alt og alle innimellom opptak. Og refrenget hennes kan smelte stein.

Whimsicals album «The Glow» slippes mandag. «Everytime» blir tredje videolåt. I fjor høst og i vinter gikk «Coming Home» og «Superstar» på tung rotasjon hos tv-kanalene.

STORYBOARD: Bjørn Opsahl har på forhånd tegnet hva som skal skje i videoen.
VIDEO I HVITT: Her gjør Whimsical og Maria Mena seg klare til å gjøre sin eneste scene sammen i videoen til Whimsicals låt «Everytime». Som blir singellåt og filmmusikk på samme tid. Regissør Bjørn Opsahl (t.h.) instruerer de to artistene i handlingen. Foto: Robert S. Eik<!--/BTEK0--><!--BTEK1--> HELDIG: Først overtalte han Maria Mena til å bidra. Så ble «Everytime» valgt til hovedlåt i filmen «Tommy\'s inferno». Her venter Whims på sin tur i studio.