White Stripes lekker til nett

White Stripes neste album ligger allerede ute på internett.

White Stripes\' europeiske plateselskap Xl har kjørt et strengt løp for å hindre kopipiratene. Men til tross for alle forsøk ligger hele «Elephant» allerede ute på nettet, en og en halv måned før den slippes til folket.

Ifølge den engelske musikkavisa Nme legges derfor skiva ut for salg en uke før. Norge vil følge England, opplyser promosjef i Playground Music Norge, Elin Owrenn Rekdal, til Dagbladet.no. Playground distribuerer skiva på det norske markedet. Ny slippdato er 31. mars.

Promo kun på vinyl

Duoen White Stripes har de siste åra gjort det stort med sin nedstrippete og råe punkblues. Anmeldere og publikum har unisont hyllet Jack og Meg White, enten det er live eller på plate. Forventningene til bandets neste album er derfor store. Det er ofte promoeksemplarer som kopieres ut på verdensveven, og av den grunn har journalister og andre kun fått skiva på vinyl. Dette gjør det vanskeligere å lagt låtene ut på nettet. Vinylversjonen er dessuten kun delt ut i noen få kopier. Men ifølge Nme ble en del album sendt ut til amerikanske journalister for et par uker siden, så lekkasjen kan ha startet der.

Sløyfer på nettet

Plateselskapet Xl har også lagt ut et par låter på nettet for å kjempe mot piratvirksomheten. Men dette er sløyfer på 10 sekunder som går over og over igjen. Men det er usikkert om White Stripes har noe å frykte når det gjelder platesalget. I de mange tilfellene der låter og album lekker til nettet har salget uansett gått strålende. Det siste eksemplet er rapartisten 50 Cent, skriver Nme.

Sjekk ut Whitestripes.com og XL-recordings.com

STORE FORVENTNINGER:</B> Det er store forventninger til White Stripes\' neste album, «Elephant». Fra høyre: Jack og Meg White.