White Stripes til Quart

I helga ramlet det inn sju nye bekreftelser til årets uke på Sørlandet.

Blant sjuerbanden finner vi de amerikanske rockerne White Stripes og And You Will Know Us By The Trail Of Dead.

- Det er dødskult å få disse på plass. White Stripes har vi jobbet lenge med å få til Quart og de hang lenge i løse lufta. Trail of Dead seilte opp som en naturlig kandidat seinhøstes i forbindelse med den nye skiva, og det er godt få de bekreftet, sier Quarts Pål Hetland til Dagbladet.no.

Sensasjon

White Stripes var sammen med The Strokes og Black Rebel Motorcycle Club en av fjorårets sensasjoner fra USA. Med «White Blood Cells», full av minimalistisk skranglerock og uvanlig sterke låter, tok Jack og Meg White av fra undergrunnen i ekspressfart. Kritikerne her i Dagbladet var særdeles fornøyde med det som strømmet ut av høytalerne.

«White Stripes låter som et klassisk tøylesløst og ustoppelig undergrunnsband med punk-gløden i behold og med en unikt talentfull låtskriver, vokalist og musiker i sin midte. Jack White er mannen som hamrer ut de mest krystallklare riffene i fantastiske, små tominutterslåter», mente Håkon Moslet og kastet en femmer.

Rett i trynet

White Stripes er ikke det eneste USA-bandet Toffen & Co fikk bekreftet i helga. Et annet særdeles interessant band er And You Will Know Us By The Trail Of Dead. Med et så langt navn bør de spille fletta av de fleste for å ikke framstå dustete, og med tredjeplata «Source Tags & Codes» gjør de akkurat det. Fredag 5. juli stiller de på Quart og spiller rocken rett i trynet på deg.

Ellers melder Quart-gjengen at Ed Harcourt, A, AG & Arty Party samt norske Whopper og Pekka Volt tar turen til Sørlandet i begynnelsen av juli.

<B>SVÆRT:</B> «Dette er svær rock, den er vakker og den får lov til å breie seg», mente Dagbladet om Trail of Deads siste skive «Source Tags & Codes».
<B>SEKSER:</B> «White Stripes er et urørt og vakkert lite rockfenomen som føles helt nødvendig», mente Dagbladet da Jack og Meg spilte på Betong tidligere i år.