Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Whitney døden nær

Whitney Houston (38) dør langsomt av sitt narkotikamisbruk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I januar i fjor ble Houston ble pågrepet på flyplassen på Hawaii med marihuana i veska. Hun klarte knapt synge under prøvene til Oscargallaen i Los Angeles i mars, og ble sparket bare to dager før gallaen skulle gå av stabelen. Siden har det tilsynelatende bare gått nedover.

Whitney Houston provoserte en gang frem gåsehud med sin fantastiske stemme. I dag får man grøsninger bare ved å se henne.

Den en gang så sprudlende og vakre souldronningen veier nå rundt 40 kilo, og fyller knapt sin egen skygge. Ryktene om at stjernen skulle ha dødd av overdose, har gått verden over flere ganger. Og det er mye som tyder på at ryktene snart kan bli sanne.

Skjelett

Houston skapte sjokkbølger verden over da hun stilte opp i forbindelse med feiringen av Michael Jacksons 30 år som artist i september. Aldri har publikum sett henne så tynn, og pressen var ikke nådige i sine beskrivelser. I følge svenske Expressen beskrev Fox News henne den gang som «plagsomt tynn», «skremmende utmagret» var Varietys betegnelse, mens New York Post mente hun liknet mer på et skjelett enn noe annet.

Det er ingen hemmelighet at Houston og hennes ektemann Bobby Brown har levd et hardt liv med masser av dop i lengre tid. PR-agenten hennes, Nancy Seltzer prøver forgjeves å overbevise pressen om at Houstons lave vekt skyldes press og familieproblemer, og slett ikke narkotikamisbruk, men blir motsagt av flere i Houstons nære bekjentskapskrets og familie:

- Hun er som en tannpirker, og veier mellom 40-45 kilo. Narkotikaen har fått appetitten hennes til å forsvinne. Dopet er i ferd med å drepe henne.

Selvmord

Houston og ektemannen skal bruke rundt millionen i året på kokain og crack. I følge Expressen er det som å begå selvmord.

- Den som bruker så mye kokain begår rett og slett på å begå selvmord. Det er bare sånn det er, sier legen Jack Levy.

Flere opphold på helsefarmer har heller ikke hjulpet. Bare i oktober skal Houston ha vært to turer innom helsefarmer, men uten at det synes å ha hatt noen effekt. Og å legge seg inn på avvenningsklinikk kommer visstnok ikke på tale.

- Whitney vil ikke dra på noe rehabilitering. Hun tror idiotisk nok at å tilbringe tid på helsefarm skal klare å avvenne henne, fortalte en person i nær familie av stjernen. Samme kilde hevder at Houston og ektemannen fremdeles får kokainleveranser minst to ganger i uka, og at de også hadde med seg kokain på helsefarm.

I juni i år gikk Houstons foreldre til det skritt å kreve foreldreretten til datteren hennes Bobbi, og kort tid etter tok hun angivelig en overdose som tvang henne på sykehus. Det kommer neppe som noen overraskelse dersom hun tar enda et skritt ned trappa.

Hele Norges coronakart