DILEMMA: Frp-pollitikeren Tore B. Kallevig i Rogaland dras mellom sin egen musikksmak og konas sans for Whitney Houston. I et skrått leserbrev i Rogalands Avis skriver han om sitt dilemma. Foto: Scanpix/AFP
DILEMMA: Frp-pollitikeren Tore B. Kallevig i Rogaland dras mellom sin egen musikksmak og konas sans for Whitney Houston. I et skrått leserbrev i Rogalands Avis skriver han om sitt dilemma. Foto: Scanpix/AFPVis mer

Whitney Houston i Frp-dilemma

En Frp-politiker i Rogaland liker ikke Whitney Houston, men kona truer med sexnekt dersom han ikke stemmer for konserten.

|||

Verdensstjernen Whitney Houston gjør etter mange år borte fra rampelyset et comeback.

Men ikke uten problemer, for hun har havnet i kryssild mellom Frp-politiker Tore B. Kallevig i og kona i et habilitetsspørsmål i Stavanger.

Politikk og ekteskap

Tore B. Kallevig er lokalpolitiker for Frp, men har lite til overs for Whitney Houston. Det kommer fram av et leverbrev i Rogalands Avis 25. mai, som han selv har skrevet.

I humoristiske vendinger diskuterer han sitt habilitetsspørsmål knyttet til en dispensasjon arrangøren trenger for å gjennomføre konserten 6. juni — og sin egen kones ønsker.

Som politiker kan Frp-Kallevig vende tommelen ned for dispensasjonen for konserten i Sørmarka Arena, pga. behov for bruksendring fra reguleringsplanens formål for å holde konsert der.

Denne galskapen

Politikerens dillemma er at kona har kjøpt ikke mindre enn seks billetter, og han må være med — sammen med et knippe andre av konas venner.

«Problemet er at jeg har tusen andre ting jeg heller vil gjøre enn å gå på konsert med Whitney Houston».

Dette skriver han i leserinnlegget — og fortsetter:

«Som medlem i kommunalstyret for byutvikling har jeg nå en unik mulighet til å sette en stopper for galskapen, både i heimen, men også for den planlagte aktiviteten i Sørmarka Arena.

Trusler om sølibat

Og kona framsetter, ifølge Kallevig, alvorlige trusler:

«Samtidig opplever jeg et tilnærmet umenneskelig press fra min hustrus side til å gi dispensasjon, under trusler om i motsatt fall å måtte sove i garasjen ei uke.»

Det er tydeligvis ikke lett å være politiker utsatt for press.

Og hva er verst? En ukes sølibat på en brisk i garasjen, eller å lide seg gjennom en konsert med en artist i solnedgang.

«Jeg må følgelig vurdere om en ukes sølibat i garasjen er verd å slippe en kveld med mer enner mindre rene tone. I seg selv et valg mellom pest og kolaera.»

Dagbladet lyktes ikke å få ytterligere kommentar fra den hardt pressede kommunalpolitikeren.