Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sjokkpåstand i ny dokumentar

Whitney Houston skal ha blitt seksuelt misbrukt av sin egen kusine

Broren til Whitney Houston forteller at han og søsteren ble seksuelt misbrukt da de var barn.

MISBRUKT: Whitney Houston og broren ble seksuelt misbrukt av kusinen sin som barn, hevder en ny dokumentar. Foto: NTB Scanpix
MISBRUKT: Whitney Houston og broren ble seksuelt misbrukt av kusinen sin som barn, hevder en ny dokumentar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

CANNES (Dagbladet): Whitney Houston skal ha blitt seksuelt misbrukt som barn av en kvinnelig slektning, og dette førte til at hun hadde store plager senere i livet. Det hevdes i dokumentaren «Whitney», som vises under filmfestivalen i Cannes. I dokumentaren har regissør Kevin MacDonald intervjuet Houstons mor, tante og søsken, samt familiemedlemmer som kjente henne siden barndommen. Whitney og broren Gary skal ha blitt misbrukt av kusinen Dee Dee Warwick søsteren til sangeren Dionne Warwick og korist for Aretha Franklin.

Assistenten nevner navnet

I filmen forklarer Gary Houston sine egne problemer med stoffmisbruk med at han ble misbrukt som barn.

- Jeg bar et barn, jeg var syv, åtte, ni år, og jeg ble misbrukt av et kvinnelig familiemedlem, sier han i filmen.

- Moren og faren min var mye borte, så vi bodde hos mange forskjellige folk.

Men det er Houstons personlige assistent Mary Jones som nevner Dee Dee Warwicks navn. Hun sa at Whitney hadde fortalt henne at et familiemedlem forgrep seg på henne da hun var veldig ung.

- «Men det var ikke en mann, det var en kvinne», minnes Jones at Houston sa.

- Hun hadde tårer i øynene. Jeg sa: «Har du fortalt det til moren din?». Hun sa: «Nei». Jeg sa: «Kanskje du må si det til henne». Hun sa: «Nei, moren min ville skade noen hvis jeg fortalte henne hvem det var». Hun hadde tårer rennende nedover ansiktet. Og jeg sa: «En dag, når du føler deg sterk nok, må du si det til moren din. Det vil ta en byrde fra skuldrene dine».

Moren informert

Deretter bekrefter Jones at Dee Dee Warwick skal ha vært overgriperen.

Opplysningene kom frem sent i arbeidet med dokumentaren. Houstons mor, Cissy Houston, som forteller om datteren i filmen, snakker ikke om overgrepsanklagene. Regissør Kevin MacDonald har sagt at Houston har blitt informert om anklagene som kommer frem i filmen og var svært opprørt.

Filmen bekrefter også at Houston hadde et forhold til bestevenninnen Robyn Crawford, noe det gikk rykter om i flere tiår. Houston blir beskrevet som en som kunne forelske seg i både kvinner og menn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media