Whitney slår tilbake

«It's time for you to strike back,» sier en stemme innledningsvis på denne CD-en, og det er liten tvil om at vi står overfor en høyst personlig plate fra Whitney Houston.

Den skandaleombruste myksouldivaen nøler ikke med å sparke tilbake, og det med et trøkk og energi som bekrefter at hun vil vise hvem som er dronning.

Elastisk

Hun synger høyt og lavt, hun prater, hvisker og lar stemmen flyte over melodiene som en bølge av vellyd.

Den hungrige åpningslåten «Whatchulookinat» etterfølges av sanger som ikke har det samme slagkraftige stinget. Overproduserte ballader med for mye ekko og monotone r&b-messende sanger avløses av freske, moderne soullåter, framført av en Whitney Houston som gang på gang demonstrerer sin elastiske stemme og sin evne til å leve seg inn i sanger som stort sett handler om kjærlighetens ups and downs.

Låtskrivere og produsenter fra r&b-sjangerens stjernestall, for eksempel Kenneth «Babyface» Edmonds, Missy Elliott og Kevin «Shakespeare» Briggs, er trommet sammen for å gjøre dette albumet til den ultimate julegave.

Slager

Likevel viser Whitney kanskje sitt talent på det aller mest kraftfulle i en gammel slager som «You Light Up My Life», der hun trøkker til slik bare hun kan det.

Hun drar fortolkningen til de store, tåredryppende høyder og er sikret en popslager.

Den sterke åpningslåten avrunder albumet i en Puff Daddy-remix, også den full av en eksplosiv kraft, som kan true fundamentet i et hvilket som helst dansegulv. I den låten er Whitney Houston oppriktig indignert, og det kler henne særdeles godt. Den første singelen derimot, «One of Those Days», er mer av en overprodusert rutineøvelse. Men ingen fare, alle får sin Whitney på plata.

COMEBACK: Etter å ha levd i avisskandalenes dype daler de siste åra, kommer Whitney Houston med en overbevisende CD. Bildet er fra årets MTV European Music Awards i Barcelona.