Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dokumentarfilmen «Whitney»:

Whitneys mor om sjokkpåstandene: - Ubegripelig

Cissy Houston fikk beskjed om overgrepsanklagene bare to dager før visningen i Cannes.

AVDØD SUPERSTJERNE: Whitney Houston får stadig oppmerksomhet etter sin død. Nå snakker moren, Cissy Houston, om påstandene om at datteren ble seksuelt misbrukt. Foto: Henrik Laurvik / NTB scanpix
AVDØD SUPERSTJERNE: Whitney Houston får stadig oppmerksomhet etter sin død. Nå snakker moren, Cissy Houston, om påstandene om at datteren ble seksuelt misbrukt. Foto: Henrik Laurvik / NTB scanpix Vis mer

I mai hadde dokumentarfilmen «Whitney» premiere under filmfestivalen i Cannes, og den ble mottatt med massiv oppmerksomhet over hele verden.

I dokumentaren ble det nemlig hevdet at avdøde Whitney Houston ble seksuelt misbrukt som barn av en slektning.

Dokumentaren tar for seg den avdøde stjernas liv, og flere av hennes nærmeste slektninger uttaler seg.

Hennes halvbror, Gary Garland-Houston, forteller at en slektning forgrep seg på ham og søsteren.

Familiens assistent, Mary Jones, sier at hun visste hva skjedde, og at det er snakk om Dee Dee Warwick, søsteren til sangeren Dionne Warwick, korist for Aretha Franklin og Whitney Houstons kusine.

- Smertefullt

I en offisiell uttalelse forteller Whitney Houstons mor, Cissy Houston, og Dionne Warwick om anklagene mot Dee Dee Warwick. Det skriver The Guardian.

«Vi kan ikke overdrive sjokket og smerten vi kjenner, og vanskelighetene med å tro at min niese Dee Dee Warwick (Dionnes søster) forgrep seg på to av mine tre barn», står i det brevet, som er skrevet av superstjernas mor.

OPPRØRT: Cissy Houston er opprørt over anklagene om at datteren skal ha blitt seksuelt misbrukt av sin egen kusine. Foto: Dan Hallman / NTB scanpix
OPPRØRT: Cissy Houston er opprørt over anklagene om at datteren skal ha blitt seksuelt misbrukt av sin egen kusine. Foto: Dan Hallman / NTB scanpix Vis mer

Dee Dee Warwick døde i 2008. Ifølge The Guardian sleit hun med rusmisbruk, i likhet med Whitney Houston.

«Dee Dee har hatt sine utfordringer, men ideen om at hun ville ha forgrepet seg på barna mine er overveldende, og for oss, ubegripelig», heter det videre.

Sein beskjed

Opplysningene kom fram seint i arbeidet med dokumentaren. Selv om Cissy Houston er intervjuet i filmen, snakket hun ikke om overgrepsanklagene i dokumentaren.

Familien har godkjent at filmen skulle lages, riktignok uten å vite hvilke påstander som var på vei fram i lyset.

Regissør Kevin MacDonald har tidligere sagt at Houstons familie ble informert om anklagene i filmen - men ikke presisert når.

SJOKKERTE: Dokumentaren der det ble hevdet at Whitney Houston ble seksuelt misbrukt som barn, vakte oppsikt under Filmfestivalen i Cannes. Video: Movieclips Indie Vis mer Vis mer

«Verken sønnen min, Michael, Dionne eller jeg visste om anklagene om overgrep eller hvilken retning filmen ville ta, helt til to dager før visningen i Cannes», skriver moren.

Lang diskusjon

Dagbladet møtte regissør Kevin Macdonald under filmfestivalen i Cannes. Ifølge ham diskuterte filmteamet i flere uker om de skulle la navnet på den kvinnelige slektningen være med i filmen.

REGISSØR: Britiske Kevin Macdonald står for regien på «Whitney. Foto: Anne-Christine / NTB scanpix
REGISSØR: Britiske Kevin Macdonald står for regien på «Whitney. Foto: Anne-Christine / NTB scanpix Vis mer

Høsten i fjor, da saken mot Harvey Weinstein ble rullet opp og det ble satt nytt søkelys på seksuell trakassering og overgrep, ble avgjørende.

- Det ville vært verre for familien om vi ikke hadde nevnt navn, og at andre ville gått rundt og gjettet på hvem det var, sa Macdonald.

- Jeg snakket med noen som hadde opplevd overgrep, og jeg fikk følelsen av at de oppmuntres til å si navnet til den som har forgrepet seg på dem. Det ville vært opprørende uansett, enten vi brukte navnet eller ikke.

Whitney Houston ble funnet bevisstløs i badekaret på et hotellrom på The Beverly Hilton Hotel i Los Angeles, 11. februar 2012. Hun døde like etterpå, 48 år gammel.

Omstridt bilde

Vokalisten får stadig oppmerksomhet etter sin død. I mai kjøpte artist Kanye West rettighetene til et bilde fra 2006, som viser Houstons dopfylte badeværelse.

Fotografiet viser blant annet en crack-pipe og skjeer med hvitt pulver. Det vakte i sin tid oppsikt over hele verden og var med på å synliggjøre rusavhengigheten til den verdenskjente artisten.

Bildet ble tatt av Tina Brown, søsteren til superstjernas tidligere ektemann, Bobby Brown.

Kanye West kjøpt rettighetene til bildet for 85 000 dollar, som tilsvarer omtrent 700 000 norske kroner.

Bakgrunnen var at bildet skulle prege omslaget til Pusha T-albumet, «Daytona». Det ble nemlig utgitt på plateselskapet G.O.O.D. Music, som eies av Kanye West.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media