Whoopi Goldberg fikk sparken etter Bush-angrep

Den amerikanske skuespilleren Whoopi Goldberg får sparken fra reklamejobben for slankemiddelet Slim-Fast.

På et valgmøte for Bushs demokratiske utfordrer John Edwards i New York i forrige uke kom Goldberg med en rekke krasse utfall mot presidenten. Hun skal flere ganger ha brukt et ordspill på presidentens navn og et folkelig uttrykk for det kvinnelige kjønnsorgan.

- Disse uttalelsene gjenspeiler ikke Slim-Fasts synspunkter og verdier. Vi er skuffet over måten Ms. Goldberg har valgt å uttale seg på, og beklager sterkt at hennes bemerkninger har såret enkelte av våre kunder, het det i en uttalelse fra Slim-Fast onsdag.

En talskvinne for Goldberg ville sent onsdag kveld norsk tid ikke kommentere utspillet fra Slim-Fast. Goldberg var en av flere stjerner som deltok på forrige ukes valgmøte for John Edwards og den demokratiske visepresidentkandidaten John Edwards.

Talsmenn for Bushs valgkampanje har kalt valgmøtet i New Yorks Radio City Hall «en stjerneprydet hatfest». John Kerry roste artistene som opptrådte på møtet, men hans medarbeidere har senere tatt avstand fra de groveste fornærmelsene mot Bush.

(NTB)

FIKK SPARKEN: Whoopi Goldberg.