«Who's so vain?» Carly Simon har endelig røpet hvem hun synger om

Popstjernen løfter på sengeteppet i sine memoirer.

BEKREFTER SPEKULASJONENE: Carly Simon var en av 70- og 80-tallets største popstjerner, og hadde en stor hit med «You're so vain». I sine memoirer bekrefter hun at Hollywood-skuespiller og casanova Warren Beatty var blant inspirasjonskildene bak låten. Foto: Scanpix
BEKREFTER SPEKULASJONENE: Carly Simon var en av 70- og 80-tallets største popstjerner, og hadde en stor hit med «You're so vain». I sine memoirer bekrefter hun at Hollywood-skuespiller og casanova Warren Beatty var blant inspirasjonskildene bak låten. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): «You're so vain. You probably think this song is about you» synger Carly Simon i 70-tallshitten «You're so vain».

Men hvem er det egentlig som er så forfengelig, og som sikkert tror at låta handler om ham selv?

Det har vært et mysterium i over fire tiår, men i sine memoirer, «Boys in the Trees», åpner Simon opp om inspirasjonskilden bak deler av låten - nærmere bestemt andreverset, skriver USA Today.

I et intervju bekrefter hun mange års spekulasjoner, nemlig at det er Hollywood-skuespiller Warren Beatty (78) som er «you»-personen i andre vers av hitlåta:

«Well, you had me several years ago
When I was still quite naive
When you said that we made such a pretty pair
And that you would never leave»

SJARMØR: Warren Beatty er kjent for sine mange kvinner, og har hatt et forhold til blant andre Madonna, Joan Collins og Cher. I dag er Beatty 78 år gammel, og har vært gift med skuespillerkona Annette Bening siden 1992. Foto: Scanpix
SJARMØR: Warren Beatty er kjent for sine mange kvinner, og har hatt et forhold til blant andre Madonna, Joan Collins og Cher. I dag er Beatty 78 år gammel, og har vært gift med skuespillerkona Annette Bening siden 1992. Foto: Scanpix Vis mer

Hvem det er som i første vers «gikk inn på festen som om han gikk om bord på en yacht», eller hvem som i tredje vers «fløy sin Learjet opp til Nova Scotia» vites ikke.

At Beatty skal ha sjarmert Simon er ikke usannsynlig.

Skuespilleren er nemlig kjent som en skikkelig kvinnebedårer, og skal ifølge Entertainment Weekly ha vært romantisk involvert med kvinner som Cher, Julie Christie, Diane Keaton, Goldie Hawn, Britt Ekland, Joni Mitchell og Brigitte Bardot - for å nevne noen.

Madonna hadde et forhold til den 21 år eldre playboyen i over ett år, og har skrytt av Beattys evner i senga.

Også Joan Collins har kommet med intime avsløringer om casanovaen:

- Han ville ha sex flere ganger om dagen. Jeg ble helt utslitt, sier hun i biografien «Passion for Life», ifølge svenske Aftonbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram