- Widvey får en tøff vinter nå

Reaksjonene er skarpe mot regjeringens kulturbudsjett.

20120307, Oslo. Bård Vegar Solhjell i forbindelse med helgens landsmøte i SV og valg på ny leder. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
20120307, Oslo. Bård Vegar Solhjell i forbindelse med helgens landsmøte i SV og valg på ny leder. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er rett og slett bare fravær av kulturpolitikk.  SVs Bård Vegar Solhjell er ikke nådig i sin beskrivelse statsbudsjettet.

- Jeg tror Thorhild Widvey får en veldig tøff vinter med dette kulturbudsjettet.

Solhjell er spesielt bekymret for det han kaller en manglende retning på kultursiden.

- Min oppfordring til kultur-Norge er at man ikke skal rette skytsen mot Widvey, men mot Siv Jensen og Erna Solberg. For dette er deres kulturpolitikk.

Dør papiravisene?Regjeringen går også inn for å likestille momsen på papir- og nettaviser på åtte prosent. Det er gode nyheter for nettavisene, mens det kan betyr kroken på døra for mange norske aviser.

- De rødgrønne partiene vil gå rett til Venstre og KrF for å få stoppet denne avisdøden som regjeringa nå legger opp til, sier Solhjell.

Gunnar Stavrum, redaktør i Nettavisen, som altså får en langt mindre utgiftspost på momssiden fra og med neste år, er heller ikke fornøyd med mediepolitikken til Widvey.

- For det første var jo dette ventet. For det andre er det ikke spørsmålet om moms som vil forandre medie-Norge. Mitt forslag er å gi en pengestøtte som går direkte til journalistikk, slik at man i etterkant kan få tilbakebetalt utgifter som  brukes til journalistiske formål, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer