Widvey strammer inn regler til Norsk Tipping

Skal fortsatt kunne bli millionær i hemmelighet.

VIL LA ANONYME FORBLI ANONYME: Hvis de ønsker det selv. Kulturminister Thorhild Widvey (H) syntes det fortsatt skal være mulig å bli rik i hemmelighet.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIL LA ANONYME FORBLI ANONYME: Hvis de ønsker det selv. Kulturminister Thorhild Widvey (H) syntes det fortsatt skal være mulig å bli rik i hemmelighet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kulturdepartementet (KUD) krever at Norsk Tipping i alle sine spill må sikre seg aktivt samtykke fra vinnere før navn, adresse, bosted og premiebeløp blir offentliggjort.Bakgrunnen er drøftinger som har foregått om spillet Nabolaget, får NTB opplyst.

En del av opplegget for dette spillet - et samarbeid mellom Norsk Tipping og TV 2 - er at vinnere får besøk på døra av et TV-team.

«Dette er noe nytt og ganske annet enn de ordinære lotterispillene der vinneren får en telefon fra Hamar.

Departementet vurderte det derfor som hensiktsmessig med en dialog med Norsk Tipping om rutiner og prosedyrer for offentliggjøring av personopplysninger for Nabolaget», skriver Kulturdepartementet i en epost om bakgrunnen for brevet til Norsk Tipping. Samtykke KUD opplyser også at det i forbindelse med denne saken også var en dialog om rutiner og prosedyrer for offentliggjøring av personopplysninger for de øvrige spillene til Norsk Tipping. KUD er tilfreds med den løsningen Norsk Tipping har valgt.

I Nabolaget er det slik at hovedvinneren vinner 1 million kroner. De fem nærmeste som har spilt, vinner 100.000 kroner. Men vinnerne vet ikke om hverandre, og de kan beholde anonymitet dersom de selv ønsker det, sier kommunikasjonsrådgiver Roar Jødahl i Norsk Tipping.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer