Wiese-bok blir ny storfilm

Hans Petter Moland vil lage film av Jan Wieses roman «Kvinnen som kledde seg naken for sin elskede». Nå jakter han på de nødvendige 50 til 100 millioner kroner.

- Det tror jeg vi skal klare, sier filmregissøren, som forteller at han slukte romanen med stor fascinasjon da den utkom i 1990.

- Jeg gleder meg veldig til den, sier romanforfatteren selv, som uttrykker stor begeistring over at nettopp Moland skal lage spillefilm av hans bok.

- Litt rart å tenke på også. For jeg har mine bilder om handlingen, Moland har sine. Det har jeg ingen problemer med. Jeg vil helst ikke blande meg opp i hans arbeid, sier Wiese.

Moland har i en årrekke betalt Wiese for rettigheter for filmatisering uten å være sikker på at det skulle bli film.

- Men nå vil jeg gjerne gjøre det. Selv om jeg strekker meg langt utover egne ferdigheter og må holde tunga rett i munnen.

Moland har anslått kostnadene til fra 50 til 100 millioner, avhengig av hvem som får hovedrollene. Filmen skal spilles inn i romanens hjemland, Italia.

Nå håper han på tillatelse til å gjøre opptak i Vatikanet.

- Manusforfatter Espen Høilund Carlsen og jeg har vært enige om at vi ikke skulle lage film før vi var sikre på at den ble like genial som boka.

- Du har kanskje tenkt deg noen skuespillere du vil ha med?

- Nei, så langt har vi ikke kommet. Har vært mer opptatt av karakterene.

- Stellan Skarsgård, som du har suksess med i «Aberdeen», slipper kanskje til?

- Det kan hende vi finner en liten plass til ham også. Som kardinal, kanskje...

Torsdag tar Jan Wiese med seg kona på kino til førpremieren på «Aberdeen».

KLAR IGJEN: Hans Petter Moland går nå i gang med å filme suksessromanen til Jan Wiese (72).