Wig Wam store i utlandet

Utenlandsk presse digger Wig Wam.

Det er ikke bare nordmenn som faller for de syngende sølvbuksene, også utenlandsk presse er Wig Wam-fans.

På sin egen hjemmeside melder bandet om stående ovasjoner både fra de andre nasjonenes delgasjoner og fra pressen. Vi sjekket på egen hånd, og det ser ut til at inntrykket stemmer.

Nyheten om det norske bandet ser ut til å ha nådd helt til Australia, selv om australierne ikke engang kan delta i den europeiske konkurransen.

- Bandet ser ut til å blandet litt Sting med mye Spice Girls, skriver the Sydney Morning Herald, og roser Wig Wam for å prøve å rocke opp Eurovision Song Contest.

Men også våre nærmeste naboer er imponerte - og kanskje litt misunnelige etter at svensken Martin Stenmarck opplevde å få hakk i plata under playback-fremføringen på generalprøven.

- Wig Wam stormet Kiev med fullt glamrockutstyr med spandex og alt og har tatt over hver eneste konsert og øvelse hittil, sukker Sveriges Dagblad, mens Dagens Nyheter omtaler bandet som \'kongepudlene fra Norge\', og mener de er sikret en plass i finalen.

- De feirer som om det var 17. mai hele året. Morsomt show, helt godkjent puddelrocklåt.

Også tyskerne har fått øynene opp for bandet som er ranket som nummer to før semifinalen i kveld.

Den tyske bransjeavisa musikmarkt.de beskriver Wig Wam som "det mest skrikende glitterbandet jeg noen gang har opplevd". Også netzeitung.de har stor tro på Wig Wams vinnersjanser.

- Bandet er kjempemorsomt. Det er en blanding av Kiss og Sweet, satt sammen av gamle rockere. I telefonavstemningen kommer de til å ha en god sjanse til å vinne.

Engelske The Sun spår Wig Wam et lydhørt publikum i Kiev.

- Låta er en rockeballade i Bryan Adams og Europe-stil. Åttitallet er tilbake! Denne forestillingen kommer definitivt til å slå an i Ukraina.

Høy stemning: Wig Wam har god selvtillit før semifinalen.
Storfavoritt: Wig Wam er populære før kveldens semifinale.