Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Wii-dato avslørt i Japan og USA

Men når får vi spillmaskinen her hjemme?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Vi fulgte pressekonferansen på spillbloggen!

• Wii.com er oppe!

(Dagbladet.no): Nintendo har nettopp avsluttet sin japanske pressekonferanse om Wii, spillselskapets kommende spillkonsoll.

Forventningene i forkant av konferansen var store, ettersom dette mest sannsynlig ville være dagen Nintendo avslørte dato og pris på Wii.

Kommer i desember

Og det var nettopp det som ble fortalt: Wii vil være i salg den 2. desember i Japan, og selges for 25.000 yen - det er 1400 norske kroner.

Hele Wii-presentasjonen, med mange informative videoer (og en ny «Zelda»-video), er nå lagt ut på nett - her er den oversatt til engelsk.

Ettersom Nintendo har valgt å holde seperate pressekonferanser for hvert av de store markedene, er det bare Japan-detaljene som ble avslørt nå. I morgen følger USA-pressekonferansen i New York, deretter står London og de europeiske detaljene for tur (vi vil være tilstede der).

DETTE BLIR GØY! Her kan du se noen av funksjonene til Wii-kontrolleren. Spillene styrer du ved å bevege kontrolleren rundt i rommet. Foto: NINTENDO
DETTE BLIR GØY! Her kan du se noen av funksjonene til Wii-kontrolleren. Spillene styrer du ved å bevege kontrolleren rundt i rommet. Foto: NINTENDO Vis mer

Tidligere i USA?

New York Times har (via Seattle Post-Intelligencer, NYT trakk raskt historien før de republiserte den noen timer senere) imidlertid publisert en sak som plasserer Wii i det amerikanske markedet den 19. november til 249.99 dollar (rundt 1650 kroner). Dette ble bekreftet noen timer senere, på den amerikanske pressekonferansen i New York.

Ifølge avisa vil det enkle sportspillet «Wii Sports» følge med i pakka, og 25-30 spill vil være tilgjengelig i løpet av året. Blant lanseringsspillene er «The Legend of Zelda: Twilight Princess», mens Wii-versjonene av Mario og Metroid først kommer i 2007.

Gamle spill på nytt

Prisen for Virtual Console-spillene til Wii ble også avslørt. Dette er klassiske spill fra rundt 24 utviklere (per dags dato, Nintendo inkludert), som kan lastes ned og spilles på Wii. NES-spill vil koste 500 yen (rundt 30 kroner), Super Nintendo-spill 800 yen (45 kroner) og Nintendo 64-spill 1000 yen (60 kroner).

Disse kan betales enten via kredittkort, eller ved hjelp av såkalte Wii-poeng (som mest sannsynlig vil være noe tilsvarene Microsofts Xbox Live-poeng).

Innholdet av Wii-boksen vil være som følger: Wii-konsollen, én Wii-kontroller, Nunchuck-tillegget, strømadapter, A/V-kabel, et stativ til konsollen, sensoren som skal settes ved TVen - og batterier til kontrolleren. I USA følger også «Wii Sports».

• Vi fulgte pressekonferansen på spillbloggen!

• Wii.com er oppe

FØLGER MED: Nunchuck-tillegget til Wii-kontrolleren vil følge med i pakken. Med den kan du for eksempel bevege deg fremover i skytespill.
INNOVATIV: Nintendo går nye veier med Wii.