Wii-konsollen med problemer

Reima på kontrollen løsner - Nintendo har ingen planer om å endre den.

(Dagbladet.no) Nintendo sier de er klar over at den nye spillkonsollen Wii har et problem med reima som sikrer fjernkontrollen til håndleddet, skriver AP.

President i Nintendo, Satoru Iwata, sier de undersøker påstandene om at reima løsner fra kontrollen når spillere svinger på armen. I noen tilfeller har problemet endt med at kontrollen har blitt kastet ut av hånda på spilleren.


- Noen blir langt mer ivrige enn vi forutså. Vi må fortelle folk hvordan de skal bruke Wii, som en ny form for underholdning, sier Iwata.

Selskapet har ikke bestemte planer om å forandre på reima.

Wii er allerede lansert i USA og Japan, og i Australia i dag. I morgen blir den lansert i Europa. Også i Norge vil den bli å finne i butikkene, men forhandlerene er misfornøyde med antallet konsoller som har kommet.

Iwata forteller at Nintendo muligens vil øke antall konsoller som sendes ut på markedet. I første omgang er det lagt opp til seks millioner på verdensbasis frem til mars. Selskapet vil først se an julesalget før de bestemmer seg.

- Vi utelukker det ikke, men det er for tidlig å si.

Så langt er 600 000 maskiner sendt til USA og 400 000 til Japan. I alt skal 4 millioner Wii-konsoller ut før nyttår. Det er dobbelt så mange som konkurrenten Sony med sin PlayStation 3, som har hatt problemer med produksjonen, og har måtte utsatt lanseringen i Europa til i mars. Sony har gjennom årene solgt 200 millioner av PlayStation-serien.

PROBLEMER FOR NINTENDO? Reima på kontrollen til Wii løsner, men foreløpig har ikke Nintendo noen planer om å endre på sitt siste tilskudd i spill-familien. Her vist frem under lanseringen tidligere i høst. Foto: SCANPIX/AP
PROBLEMER FOR NINTENDO? Reima på kontrollen til Wii løsner, men foreløpig har ikke Nintendo noen planer om å endre på sitt siste tilskudd i spill-familien. Her vist frem under lanseringen tidligere i høst. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Iwata benekter likevel at Sony er en konkurrent.

- Det er viktigere for oss å tiltrekke oss nye spillere og å nå ut til eldre mennesker og andre som vanligvis ikke forbindes med spil, sier han.


Analyser sier at Wii appellerer til uerfarne spillere og har en prisfordel - den koster halvparten av det en PlayStation 3 gjør.

SPILLSJEF: President i Nintendo, Satoru Iwata, sier selskapet skal undersøke om reima må endres.