Wii på blå resept?

Brukes i behandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at et sykehus i Alberta, Canada tok i bruk Wii i terapiøyenmed, har flere fått opp øynene for behandlingsmetoden. Nå har også et sykehus i Ohio, USA gitt konsollen en sentral posisjon i behandlingsopplegget for blant annet slagpasienter.

- Jeg synes det er stilig at man kan bruke kroppen sin til å kontrollere bevegelsene i spillet, sier terapaut Robbie Winget ved Dodd Hall Rehabilitation Hospital til Reuters.

Mye spilling

Konsollen inngår i et tradisjonelt opptreningsprogram for pasienter som har mistet deler av sin bevegelsesevne. Disse pasientene spiller blant annet Wii Sports i 30 minutter om gangen, to til tre ganger i uka.

– Dette er mer morsomt en vanlig behandling. Alt blir mer spennende og jeg jobber hardere, sier slagpasient Franklin Perry (51).

Perry har tidligere vært en svoren PlayStation 2-spiller, men har nå blitt hektet på Wii. 51-åringen har nå satt seg to mål: komme seg hjem til jul og skaffe seg Nintendos nye konsoll. 

- Jeg håper jeg kan finne en Wii. Alle som kommer på besøk kan spille. Hvis de ikke vil spille, vil jeg fyre opp konsollen selv, avslutter Perry.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer