Wii-spillet som skal få deg i form

«EA Sports Active» er trening på ordentlig.

|||JEG MÅ INNRØMME at balansebrettet til Wii ikke har vært trukket fram for ofte etter at «Wii Fit» kom inn i stua i sin tid.

Noen av øvelsene var moro en liten stund, men de nusselige Mii-figurene og det sanselige yogapreget oppmuntret ikke til trening over lengre tid.

Kanskje var det fordi det hele ikke framsto nok som ekte, effektiv trening?

1

MED «EA SPORTS ACTIVE» kommer et alternativ som faktisk henter fram svetten i pannen din.

Det du får servert, er velkjente øvelser som styrker hele kroppen, og et effektivt treningsprogram som går rett på sak. Sammen med spillet følger en styrkestrikken som gir motstand til bevegelsene i flere av øvelsene, i tillegg til at spillet holder et generelt høyt tempo.

Har du allerede et «Wii Fit»-brett kan du bruke det - men det er ikke nødvendig. Rundt låret har du nemlig et bånd som holder fast på nunchuk-delen av Wii-kontrolleren, og dermed kan spillet måle bevegelsene dine selv om du bare står på gulvet. Her kan de fleste få utbytte av tida foran tv-en, med minimalt av ekstrautstyr.

«SPILLET» LATER IKKE som det er noe annet enn det det er, nemlig en interaktiv treningsguide. Derfor er det godt å se at all useriøs fyllmasse er ryddet av veien — her er det rett på med de øvelsene som er på menyen den dagen.

Det legges opp til et 30-dagersprogram, men du står også fritt til å velge spesialtilpassede programmer alt ettersom hva slags trening du vil gjennomføre.

OM DU ALLEREDE trener aktivt, vil neppe «EA Sports Active» kunne tilføre noe ekstra. Men med tøffhetsgraden skrudd til topps (det er tre intensitetsnivåer) er det likevel ikke fritt for at spillet fungerer selv da.

STRIKK FØLGER MED: Sammen med «spillet» kommer denne strikken, som gir motstand i noen øvelser.
STRIKK FØLGER MED: Sammen med «spillet» kommer denne strikken, som gir motstand i noen øvelser. Vis mer

Noe som egentlig ikke er så rart, ettersom det du gjør faktisk er god, gammeldags hjemmetrening — bare motivert av en virtuell treningspartner.

Problemet med spill som dette er ofte at du slutter med dem etter kort tid, men tilbudet i «EA Sports Active» er så likt det vi forbinder med «vanlig trening» at du nok kommer til å gjennomføre programmet, bare motivasjonen for å trene er tilstede i utgangspunktet. Mangler den, er det nok lite dette spillet kan gjøre for deg i den store sammenhengen.

MUSIKKEN KUNNE kanskje vært hakket mer spenstig, helst burde vi også fått spille egen musikk også. Bortsett fra det er det bare å hive seg på om du føler at du trenger det lille ekstra dyttet i baken for å komme deg opp fra sofaen.

Wii-spillet som skal få deg i form