Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Wii-suksess gir pirat-hodebry

For Nintendo.

Nintendos DS og Wii selger så det griner. Likevel er spillgiganten bekymret for stadig økt piratvirksomhet rundt produktene deres.

- Den store fremgangen for Nintendo DS og Wii gjør at Nintendo er et lukrativt mål for spillpirater, sier Jodi Daugherty i Nintendo of America i en pressemelding.

Det skal være snakk om både konsoller, spillutstyr og spill som kopieres, og det er ikke små summer Nintendo går glipp av.

- I 2007 regner vi med at selskapet, sammen med dets utgivere og utviklere, gikk glipp av nesten 975 millioner dollar på verdensbasis, sier Daugherty.

Det er godt over fem milliarder norske kroner.

Kina, Korea, Brasil, Hong Kong, Paraguay og Mexico pekes ut som de største synderne.

Nintendo har blant annet vært forsøkt å få i stand en dialog med kinesiske myndigheter. Her har man beslaglagt over én million falske Nintendo-produkter det siste året - uten at noen har blitt straffeforfulgt.

STORSUKSESS: Nintendo har skutt gullfuglen med sin Wii-konsoll. Men med populariteten øker problemet med piratkopierte spill og falsk maskinvare. Foto: SCANPIX
STORSUKSESS: Nintendo har skutt gullfuglen med sin Wii-konsoll. Men med populariteten øker problemet med piratkopierte spill og falsk maskinvare. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media