Wiiks 2 x trio

Triomusisering med høy egenvekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Free Fall

Manu Katché God oppfølger fra norgesaktuelt tromme-ess.

CD: Pianisten Håvard Wiik er en stadig tilbakevendende størrelse i platesammenheng. I løpet av et drøyt år har han vært å høre solo, i duo med Håkon Kornstad og med kvintetten Atomic på nye utgivelser, og nå kommer han på to til: «The Arcades Project» med sin egen trio og «The Point in a Line» med trioen Free Fall.

PÅ Wiik-trioens forrige plate, «Postures» (2003), var Mats Eilertsen og Per Oddvar Johansen triofølge på bass og trommer. Denne gang er det Motifs Ole Morten Vågan og Håkon Mjåset Johansen som går i tett utveksling med Wiik i hans komplekst utviklete komposisjoner (blant dem to fra soloalbumet «Palinode») der tonetettheten fra pianoet tidvis truer med å viske ut de lengre linjene. Wiiks fryktinngytende teknikk setter ham i stand til å utforske hver minste harmoniske og melodiske fristelse i hver eneste frase, og siden Vågan og Johansen er tiltakslystne medspillere som ikke går av veien for å gi utfordrende support eller ta initiativ, blir resultatet ofte intense, akustiske abstraksjoner med høy egenvekt. Også rytmisk er frihetsfølelsen stor, men trioen opprettholder hele tida forankringen i tonalitet og puls og lander trygt i en kort sistelåt som oppsummerer det hele i en rivende slutterklæring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer