Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Wilco klare for Festival-Norge

Spiller på Bergenfest og Norwegian Wood.

TIL NORGE: Amerikanske Wilco kommer til Bergen og Oslo i juni.
TIL NORGE: Amerikanske Wilco kommer til Bergen og Oslo i juni. Vis mer

Det amerikanske bandets konsert på Sentrum Scene i Oslo i november neste år er allerede utsolgt, men nå blir det nye sjanser til å se og høre Wilco både i Bergen og Oslo i sommer.

Bergenhus Wilco har besøkt Oslo mange ganger, men det blir americana-bandets første konsert i Bergen.

Torsdag 16. juni står Wilco på scenen ved Bergenhus Festning. Det er Bergenfest som har sikret seg det innovative bandet. Dagen etter er det hovedstadens tur - når Wilco entrer scenen under Norwegian Wood i Frognerbadet.

20 år Jeff Tweedy & co feiret nylig 20 år som albumartister med utgivelsen «Star Wars». Albumet kom mer eller mindre ut av det blå og ble gjort tilgjengelig som nedlastbart gratisalbum på nettet.

Norgesvenner Wilco er ekte norgesvenner. Norge var faktisk det første landet hvor de nådde toppen av salgslistene (femteplass på VG-lista). Det skjedde med tredjealbumet «Summerteeth» (1999). Først fem år seinere fikk de sin første topp-10-plassering på Billboard i USA med dobbelt Grammy-vinnende «A Ghost Is Born».

I fjor turnerte Jeff Tweedy med sønnen Spencer (18) i duoen Tweedy, som også ga ut albumet «Sukierae».

Siden 2004 har Wilco bestått av Tweedy, John Stirratt, Nels Cline, Pat Sansone, Mikael Jorgensen og Glen Kotche.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling