Will Bernard 4-tet

Mange hevder at tyngdepunktet i det som skjer av nyskapning i amerikansk jazz er i ferd med å bli flyttet fra øst- til vestkysten. Gode indikasjoner på det har vært artister som T.J.Kirk og Charlie Hunter. Ut av det samme miljøet springer også gitaristen Will Bernard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bernard og hans 4-Tet er med sin fusjon av straight jazz, blues, soul og ikke minst funk så absolutt med på å underbygge påstanden om at veldig mye av det spennende som skjer kommer fra det svært så kreative miljøet rundt San Fransisco.Bernard hevder at hans inspirasjonskilder er Jimi Hendrix, James Brown, Brian Eno, Wes Montgomery og John Scofield, og når musikken blir beskrevet som om Hendrix sitter inn med The Meters, så skjønner vel de innvidde at dette ikke akkurat er dagligdags kost. Han kaller seg sjøl et produkt av slutten av det tjuende århundre, og med en oppvekst prega av Beatles, Zappa, Mahavishnu Orchestra og Thelonious Monk, samt interesse for Bartok og Charles Ives, så måtte det nesten bli et spesielt brygg av det Bernard kokte sammen.Med seg har han Scott Amendola fra Charlie Hunters band på trommer, Rob Burger på orgel og trekkspill og John Shifflett på bass, samt blåsende gjester på noen av spora og sin første sjef, Peter Apfelbaum, på pekusjon på ett spor. Sammen med sistnevnte var også Bernard med på ei innspilling med Don Cherry, 'Multikulti', så vi har med en ung mann å gjøre som har fått med seg mange impulser.Alt dette har han greid å foredle på sin debut-CD til heftige groover og tøff moderne musikk i skjæringspunktet mellom det meste. Dette er improvisert musikk for langt flere enn de ihuga jazzfrelste, og Will Bernard og hans 4-Tet ville garantert gjort stor lykke på hvilken som helst klubbscene - det være seg rock eller jazz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer