Will Ferrell lager tv-komedie

Har gjort avtale med kanalen bak «Sopranos».

(Dagbladet.no): Will Ferrells produksjonsselskap har underskrevet en avtale med det amerikanske kabelselskapet HBO. Avtalen kom i stand etter det som beskrives som tidenes budkrig mellom amerikanske tv-selskaper, melder Hollywood Reporter.

Ferrell og Adam McKay skal utvikle komedien «P.E.», om en baseball-spiller som flopper i Major League. Han må da returnere til den lille sørstatsbyen der han vokste opp, og jobbe som gymlærer.

Komedien skal være en enkeltkameraproduksjon, noe som i økende grad har blitt standard i tv-komedier de siste årene.

McKay og Ferrell har tidligere jobbet sammen i filmer som «Talladega Nights» og «Anchorman». I tillegg til «Talladega Nights» (norgespremiere 12. desember), er Ferrell aktuell med den mer underfundige komedien «Stranger Than Fiction» (settes opp på kino i Norge 26. desember).

HBO - som tidligere har sendt serier som «Six Feet Under», «Sopranos», «Curb Your Enthusiasm» og «The Wire» - har måttet punge ut med et rekordbeløp for å sikre seg rettighetene til «P.E.».

Serien skal skrives av Jody Hill, Ben Best og Danny McBride, som tidligere har laget kung fu-komedien «The Foot Fist Way».

Les mer, kast terning og skriv egne anmeldelser i Dagbladet.nos filmbase:

Will Ferrell

GÅR TIL TV: Will Ferrell er en av de heteste komikerne i USA om dagen. Nå velger han å bruke tiden på en tv-komedie. FOTO: SCANPIX/AP
GÅR TIL TV: Will Ferrell er en av de heteste komikerne i USA om dagen. Nå velger han å bruke tiden på en tv-komedie. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Adam McKay

Talladega Nights

Anchorman

Stranger Than Fiction

The Foot Fist Way