Will, men får det ikke til

Det hvite Amerikas mest populære svarte mann prøver å friske opp poprapen sin.

Et sekund trodde jeg at innspillingen av «Ali» hadde gjort Will Smith til, vel, en svart mann som i likhet med den legendariske bokseren - som fortsatt er tidenes forbilde for alle svarte mennesker - er bevisst sine røtter og den pågående og systematiske undertrykkingen av svarte mennesker i USA.

Uten substans

Men nei, Will, eller Wuss (feiging) Smith, er fortsatt bare opptatt av å framstå som en fjærlett poprapper uten substans og en skuespiller («Men In Black II» er rett rundt hjørnet) som aldri tør ta sjansen på å provosere sitt store hvite publikum. Dermed ender han bare som en helt OK rapper og en helt OK skuespiller. Om femti år er han sannsynligvis glemt.

Det samme kan du ikke si om verken Ali eller, for den saks skyld, Eminem - begge mennesker som tør å stå for noe.

Pinlig

På «Born To Reign» har Smith hentet inn sine kompiser i TRB-KNOX. Tre sangere/skuespillere som skulle løfte Will ut av poprap-gjørma og gi ham et mer troverdig og oppdatert lydbilde.

Men TRB-KNOX er intet Neptunes, ei heller har de noen Timbaland-aktig innovasjon å by på, bare mer intetsigende poprap som sneier litt innom Jamaica og utrolig nok også byr på en dose passé poplatin. Kona Jada-Pinkett Smith dukker opp - med ekkelt søt unge! - og gjør «1000 Kisses» til noe av det mer pinlige vi har hørt på plate i det siste.

En helt unødvendig utgivelse, og det hittil sikreste tegnet på at Will Smith bør avslutte musikkarrieren så fort som mulig.

KONFORM: Den eneste gangen Will Smith nevner ordet «black», er når han rapper om svarte dresser i hitsingelen «Black Suits Comin' (Nod ya head)» fra hitfilmen «Men in Black II».