Will og hyperaktiv

Will Smith har vært borte fra rampelyset en stund, men nå kommer han tilbake for fullt. Skuespilleren advarer publikum mot Smith-overdose.

OSLO/STOCKHOLM (Dagbladet/Expressen): I går var Will Smith i Stockholm for å overvære premieren på sin nye film «I, Robot». Han er også aktuell med to andre filmer i høst og vinter, i tillegg til ei ny plate. - Dere kommer til å få nok av meg, sa Will Smith spøkefullt da Expressen møtte ham før premieren i går.

Rasisme og slaveri

Selv om det langt fra er snakk om noen sommerferie for den travle skuespilleren, var det ingen sure miner å spore under besøket.

- Jeg har det så bra at det nesten er skammelig, utbrøt en glad Will Smith. Fra begynnelsen takket han riktignok nei til filmen.

- Jeg hadde lest et synopsis og sa nei takk. Men seinere forsto jeg hva filmen faktisk handlet om, sier han. På grunn av sin produsentkontroll kunne kan også ta inn folk han ville jobbe med.

- Den første jeg tok inn, var Oscar-vinneren Akiva Goldsmith som manusforfatter. Jeg ville ha noen som hadde et ikke-blockbuster-perspektiv. Og han gjorde en fantastisk jobb. Filmteamets utgangspunkt var: «Roboter, biljakter, eksplosjoner og spesialeffekter vet vi at vi har. Kast bort det - hva har vi da igjen?» I seks uker diskuterte de rasisme, klasseskille og slaveri.

- Og jeg tenkte at wow, dette er ikke en samtale man har hvis hovedmålet er å lage en hitfilm, forklarer Smith. Men en hit ble den. «I, Robot» gikk rett inn på førsteplass i USA.

Nyromantisk komedie

Sist vi så Will Smith, var i filmen «Bad Boys II» i 2003. Det betyr imidlertid ikke at han har hatt et latmannsliv i mellomtida. I høst og vinter dukker han opp i to filmer til: som stemme i animasjonsfilmen «Shark Tale» og i en nyromantisk komedie som trolig skal hete «Hitched». Dessuten kommer den nye singelen «Switched» om drøye seks uker - og album i høst.
- Så neste gang kommer du til å si: «Du Will, nå har vi sett mer enn nok av deg,» ler Smith.
Denne gangen har musikken ingenting med noen film å gjøre.

- Nei. Alle har spurt «hvorfor lagde du ingen låt», men jeg kjente at det var litt vel åpenbart å danse med roboter ...

WILL-OVERDOSE: Will Smith topper filmlistene med «I, Robot», men er også aktuell med to andre filmer i høst og vinter, i tillegg til ei ny plate. - Dere kommer til å få nok av meg, sa Will Smith i går.