RAKA FANT: Kristofer Hivju slik vi er vant til å se ham - til venstre - og slik Will Smith og regissør M. Night Shyamalan ville ha ham i storfilmen After Earth, som kommer til neste år.
RAKA FANT: Kristofer Hivju slik vi er vant til å se ham - til venstre - og slik Will Smith og regissør M. Night Shyamalan ville ha ham i storfilmen After Earth, som kommer til neste år. Vis mer

Will Smith krevde hårklipp

Kristoffer Hivju (33) har gjort seg bemerket med sitt lange hår og skjegg. Men da han kom til Hollywood fikk han beskjed om å ta fram barberhøvelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet kan i dag vise hvordan nordmannen vil framstå i den kommende storfilmen «After Earth», der filmstjerna Will Smith og sønnen Jaden (13) spiller hovedrollene.

Hivju fikk rollen etter å ha deltatt på audition med sitt karakteristiske, lange hår og skjegg - men da han kom til Hollywood for å spille inn scenene sine, fikk han beskjed om å rake det bort.

- Det overrasket meg, for Kristofer har jo et helt unikt utseende. Men det passet kanskje ikke helt til en science fiction-film som skal ha et framtidsrettet look. Kristofer gjorde sitt ytterste for å bevare med mulig hår og skjegg, men fikk flere ganger beskjed om å gå tilbake til frisørstolen for å fjerne mer, sier Hivjus agent Lene Seested, som tidligere har castet skuespillere til TV-serien «True Blood» og filmer som «Vamilla Sky», «Behind Enemy Lines» og «Into the Wild».

Spiller mot Smith Med sitt Panorama Agency jobber hun for å gi skandinaviske skuespillere jobber i den amerikanske filmindustrien, og Kristofer Hivju, til daglig ansatt på Trøndelag teater, er blant dem hun har størst tro på.

«After Earth», som regisseres av samme mann som lagde «Den sjette sansen», «Unbreakable» og «Signs», kommer trolig på kino neste sommer og blir Hivjus andre, store Hollywood-film etter skrekkfilmen «The Thing» i fjor.

Filmen handler om en far og en sønn som krasjlander på Jorda - tusen år etter at planeten ble forlatt av nesten alle mennesker - og blir Jaden Smiths første etter «The Karate Kid», den Harald Zwart-regisserte kassasuksessen fra 2010.

For øvrig er lite kjent om prosjektet - også hvilken rolle Hivju spiller.

Prøvespilte med Stiller Men Oslo-mannen, som er sønn av skuespiller Erik Hivju og kjæreste med NRK-kjendisen Gry Molvær, kan være aktuell for flere Hollywood-prosjekter i tida framover.

SPILLER MOT HIVJU: Will Smith og sønnen Jaden (til venstre) - her sammen med resten av familien da de ledet Nobelkonserten i Oslo i 2009. Foto: Eirik Helland Urke
SPILLER MOT HIVJU: Will Smith og sønnen Jaden (til venstre) - her sammen med resten av familien da de ledet Nobelkonserten i Oslo i 2009. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

Han har prøvespilt mot Ben Stiller i forbindelse med dramakomedien «The Secret Life of Walter Mitty», der  og skal være i bildet for en birolle mot Vin Diesel i den sjette «The Fast and the Furious»-filmen.

Det er tidligere kjent at Hivju har deltatt i auditions for roller i «True Blood» og den neste «Die Hard»-filmen.

- Det åpner seg mange dører for Kristofer Hivju. Han har ikke bare et utseende som får øynene dine til å eksplodere, han er fokusert, ambisiøs og legger mye jobb i self-tapes (auditionbidrag skuespillerne sender inn på video, journ anm). Han har dessuten evnen til å komme i kontakt med og skravle med hvem som helst, gjerne viktige personer, sier Seested.

- Filmroller kommer og går, men det er egenskaper som dette som kan skape en karriere. Det er plass til flere skandinaviske skuespillere i Hollywood, sier agenten.

SELV-TEIPING: Hivju har havnet i flere castingprosesser takket være sine egenproduserte auditionvideoer. Her foran kameraet hjemme i Trondheim. Foto: Ole Morten Melgård
SELV-TEIPING: Hivju har havnet i flere castingprosesser takket være sine egenproduserte auditionvideoer. Her foran kameraet hjemme i Trondheim. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer