SA NEI: Will Smith ville ikke spille i «Django Unchained» om han ikke fikk være hovedrolle. Foto: NTB Scanpix
SA NEI: Will Smith ville ikke spille i «Django Unchained» om han ikke fikk være hovedrolle. Foto: NTB ScanpixVis mer

Will Smith løy om hvorfor han sa nei til Quentin Tarantino

Var tiltenkt slaverollen i «Django Unchained».

(Dagbladet): Da ryktene rundt Quentin Tarantinos «Django Unchained» begynte å manifestere seg, var det snakk om at Will Smith skulle spille den hevnsøkende slaven Django.

I juni i fjor fortalte Smith til filmmagasinet Empire at han hadde sagt nei på grunn av tidsklemma, at han var opptatt med «Men in Black 3» da Tarantino ville begynne å filme slaveeposet sitt.

Ville spille førstefiolin I et intervju med Entertainment Weekly, litt over et halvt år seinere, røper han imidlertid den egentlige grunnen til at han sa nei. Han var nemlig ikke tiltenkt hovedrollen.

- Django var ikke hovedrollen, så jeg sa til ham at jeg måtte spille hovedrollen. Det var jo den andre karakteren (Christoph Waltz' rolle, red.anm) som spilte førstefiolin, sier Smith.

Han forteller videre at han trygla Tarantino om at det var Django-karakteren som måtte drepe skurken, i Leonardo DiCaprios skikkelse - uten hell.

Fan av filmen Ironisk nok ble manuset endra i ettertid og Jamie Foxx, som til slutt fikk rollen, ble promotert som filmens hovedrolleinnehaver, mens Christoph Waltz fikk Oscar for beste birolle.

Smith er imidlertid ikke bitter, og sier at han er en stor fan av det endelige produktet.

- Jeg synes filmen var fantastisk, den var bare ikke noe for meg, forteller skuespilleren.

VANT OSCAR: Regissør Quentin Tarantino. Foto: NTB Scanpix
VANT OSCAR: Regissør Quentin Tarantino. Foto: NTB Scanpix Vis mer