Will Smith rasistisk?

Er Will Smith en rasist? Ja, mener kontroversielle Spike Lee.

Spike Lee fornekter seg ikke. Denne gangen er det Will Smith som får gjennomgå. Lee mener at Smith burde tenkte seg om minst to ganger før han takket ja til rollen i Robert Redfords «The Legend of Bagger Vance».

I «The Legend of Bagger Vance» spiller Matt Damon golflegenden Bagger Vance. Will Smith spiller hans mystiske og spirituelle caddy.

Spike Lee mener at en caddy i utgangspunktet er en underdanig tjenerrolle og at den type rolle for afro-amerikanere ikke hører hjemme i Hollywood anno 2000. Lee mener dermed at Will Smith undergraver sin egen autoritet ved å spille denne rollen.

- Rollen til Smith kan best karakteriseres som «Driving Mr Damon». I filmen blir det tegnet et rosenrødt bilde av rasekonflikter i depresjonstidens USA, sier Spike Lee til Film Unlimited.

Will Smith innrømmer at han var skeptisk første gang han leste manuset. Det første han sa til regissør Robert Redford var at han ikke kunne gå gjennom filmen og si «Yes, sir» og «No, sir». Etter lange samtaler med Redford ble derimot Smith overbevist om at dette var en rolle han virkelige hadde lyst å gjøre.

- Det første som slo meg når jeg leste manus var at det var en film full av hvite mennesker - men det var afro-amerikaneren som var Gud. Jeg tenkte for meg selv dette for meg er dette en veldig original rolle som er annerledes enn alt jeg noensinne har gjort tidligere, sier Will Smith til Mr. Showbiz

UNDERDANING ROLLE: Will Smith spiller caddy i filmen «The Legend of Bagger Vance». - En tjenerrolle, mener Spike Lie.