Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Willfarelse

Kjedelig - til tross for Will Smith.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les alle filmanmeldelsene

FILM: Å se Will Smith i en romantisk komedie var kanskje uunngåelig, de fleste skuespillere sveiver jo innom sjangeren en eller annen gang. Smith er i utgangspunktet både kul og morsom, men det er langt fra nok.

Ideen til «Hitch» er enkel: Tenk deg at supersjarmøren Alfie skulle startet konsulentvirksomhet i sjekking. Alex «Hitch» Hitchens (Smith) kan alt og vet alt om hvorfor kvinner faller for menn, og gjør stor suksess med sine ufeilbarlige metoder som får flotte damer til å falle for klumsete nerder. Det høres jo ganske morsomt ut, ikke sant?

Enda morsommere blir det når Hitch får en umulig oppgave: Hvordan få mangemillionæren Allegra Cole (Amber Valletta) til å falle for den klossete og noe tettbygde revisoren Albert (Kevin James, han tjukke fra tv-serien «Kongen av Queens»). Dessverre er dette bare nok til å fylle en fjerdedel av filmens lengde, og resten går med til å etablere det andre elementet i handlingen. Det dreier seg om sladrespaltisten Sara Melas (Eva Mendes), som oppdager Allegra og Albert omtrent samtidig som Hitch forelsker seg i Sara.

Herfra bærer det i bratt nedoverbakke, og selv ikke de mest lattervekkende komiske innslagene - som når Hitch får skalldyrallergi - kan berge denne altfor omstendelige og til dels skakkjørte filmen fra å bli kjedelig. Og det er utilgivelig for noe som skal være romantisk og morsom virkelighetsflukt.

«HØR NÅ HER»: Hitch (Will Smith) gir sjekketips til sin vanskeligste klient (Kevin James).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!