KOMMENTARER

William er ute, takk og pris for det

«Skam» kunne blitt en evigvarende såpeserie.

<strong>SLUTT:</strong> Thomas Hayes har spilt William i to sesonger av den populære tv-serien &nbsp;«Skam», men han blir ikke med i sesong tre. Foto: FRA SERIEN / NRK
SLUTT: Thomas Hayes har spilt William i to sesonger av den populære tv-serien  «Skam», men han blir ikke med i sesong tre. Foto: FRA SERIEN / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Sjokk og vantro! Skam-William aka Thomas Hayes’ takk og farvel til tv-serien har slått ned som en bombe blant fansen. Tredje sesong skulle handle om gutta, jo! Traileren bar bud om mange unge, veltrente kjekkaser i trange boxershortser. Men så har svermeobjekt nummer én bestemt seg for å hoppe av karusellen allerede. Han som fjortisene har siklet etter siden november i fjor, og som førtisene har, vel, iallfall tatt masse selfies sammen med når de har fått sjansen.

NB: Ikke les videre dersom du ikke vil vite hvordan forrige sesong sluttet.

Det er lov å grine litt over William. Men gråt ikke for «Skam», folkens. På seriens vegne er jeg nokså lettet.

For hvordan ville en ny sesong med William egentlig sett ut? «Skam» har hele tida skullet være en serie som skifter perspektiv og tema hver sesong. Først ut var det trøblete forholdet mellom Eva og Jonas. Så var det Noora og William i vår, og i høst står den (sannsynligvis) homofile Isak for tur. Noora og William har skapt langt mer engasjement enn det forrige paret, de har blitt gensermotiv, utallige youtube-videoer er laget om dem, og det første skjermkysset var en Facebook-begivenhet av de helt store.

Sesongen avsluttet handlingstråden deres perfekt: De fikk hverandre, ingen flere hemmeligheter, full harmoni. Samtidig som han var ferdig på skolen, vurderte å studere i London, og sannsynligvis må en tur innom fengsel. Bedre kan ingen helt skrives ut av en serie. Hadde han blitt værende, kunne Noora+William-tråden lett begynne å ligne på en evigvarende såpeserie. Bedre da å la andre få skinne.

Nå er bordet er ryddet for Isak og prøvelsene hans, og det gleder vi oss til!

Men Team William ville ikke gitt slipp så lett. Ville NRK turt å redusere seriens mest populære helt til en flyktig birolle? Manusforfatterne kunne fått en tøff jobb med å vekte personene i den nye sesongen, hvis ikke Thomas Hayes hadde tatt valget for dem.

<strong>POPULÆR:</strong> Thomas Hayes har vært omsvermet de siste månedene. Foto: NTB SCANPIX
POPULÆR: Thomas Hayes har vært omsvermet de siste månedene. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Valget hans er sunt for «Skam». Om det er sunt for Thomas Hayes, er en annen sak. Som skuespiller er han ikke blant dem som har imponert mest i serien. Så har han også minimalt med erfaring fra før, og kunne nok tjent på å holde ut litt til.

Men at presset har blitt stort det siste halvåret, er lett å forstå. Selv om NRK har forsøkt å skjerme skuespillerne fra den tradisjonelle medieoffentligheten – gårsdagens VG-intervju er det første store han har gjort – har de ikke kunnet skjerme dem fra sosiale medier.

Hayes har vært i kikkertsiktet til kjendiskåte instagrammere i hele vår, inntil det toppet seg med selfie-bonanzaen til kjendisdamene på Elle-festen i mai. Det må ha vært en mildt sagt surrealistisk seanse for hovedpersonen.

Han sier til VG at han vil satse på skuespilleryrket, og som så mange andre er han sikkert redd for å bli forbundet med én rolle til evig tid. Han må nok finne seg i å være Skam-William en god stund framover, uten at det behøver å stå i veien for nye muligheter. Førstemann som sikrer seg Skam-William, unnskyld, Thomas Hayes, på en filmplakat, har gjort et pr-messig skup.

Han er ute av serien, men forsvinner nok ikke fra Facebook med det første.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer