Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Williams og Thicke anker dommen

- Vi skylder andre låtskrivere dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag kveld fant en føderal rett i Los Angeles artistene Robin Thicke og Pharrell Williams skyldig i å ha plagiert deler av Marvin Gayes «Got To Give It Up» i fjorårets største hit «Blurred Lines».

Ifølge dommen må duoen betale Gayes etterkommere 59 millioner kroner, ifølge nyhetsbyrået AP. Nå anker Williams og Thicke dommen, ifølge The Hollywood Reporter.

- Vi skylder låtskrivere verden over å sørge for at denne dommen ikke blir stående, sier artistenes advokat Howard King til Fox Business News ifølge The Hollywood Reporter.

Bekymra for framtida Like etter at dommen ble avsagt uttalte King at artistene var fryktet den kunne få konsekvenser for andre låtskrivere i framtida.

- De er bekymra for at de som vil skape musikk i en bestemt sjanger risikerer å bli saksøkt av andre som allerede har skapt musikk i samme sjanger, sa advokaten til NY Daily News.

Til Fox Business News forteller King at hans klienter er sikre i sin sak.

- De vet at de skrev «Blurred Lines» fra hjertet og sjelen, og ikke fra noe annet, sier han.

Også en gang tidligere har den amerikanske popstjerna blitt beskyldt for å stjele fra Marvin Gayes låtmateriale, da til sin sang «Love After War», som også ble en stor hit.

Uvanlig offentliggjøring Under rettsforhandlingene kom det ifølge The Hollywood Reporter fram at låta til nå har gitt inntekter på 129,3 millioner kroner til de involverte. 

Av disse har artist og låtskriver Robin Thicke fått 43,9 millioner, gjesteartist og låtskriver Pharrell Williams har fått 39,9 millioner og gjesteartist T.I. har fått 5,5 millioner kroner. 

Resten av pengene har blitt fordelt mellom plateselskapene Interscope, Universal Music Group og Star Trak.

DØMT: Pharrell Williams og Robin Thicke er dømt til å betale 59 millioner kroner for å ha plagiert Marvin Gaye-låt. Foto: Scanpix
DØMT: Pharrell Williams og Robin Thicke er dømt til å betale 59 millioner kroner for å ha plagiert Marvin Gaye-låt. Foto: Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart