Willie Nelson (79) vil røykes når han dør

Og nå banker en ny generasjon Nelson på scenedøra.

Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: «Roll me up and smoke me when I die», synger Willie Nelson på sitt album nummer 200  pluss. Han fylte 79 år for et par uker siden, og ser ut til å være i sin beste form. 

Duetter Han er riktignok opptatt av døden, for temaet går igjen i flere sanger. Men han har ikke tenkt å forlate oss, heller. «Jeg kom ikke hit og jeg har ikke tenkt å dra», synger han videre på en låt der han deler vokaljobben med Kris Kristofferson, Jamey Johnson og en urkul Snoop Dogg (!).

Alt er som det skal være Det forteller oss at ihvertfall fire ting er akkurat som det skal være:

1) Willie synger duett med «alle» som vil, også rapperen Snoop Dogg, og etter hvert her også blant andre Sheryl Crow og sønnen Lukas Nelson (han synger på nesten alle låtene - med en stemme tll forveksling lik en annen høvdingsønn, Hank Williams III) og gamle venner som Merle Haggard og Billy Joe Shaver.2) Han kan synge «hva som helst», her blant annet «Come On Up To The House» (Tom Waits/Kathleen Brennan) «Just Breathe» (Pearl Jams Eddie Vedder) og Coldplays «The Scientist», et av dette albumets absolutte høydepunkter. Det er bare å gjenta mantraet: For en frasering! Produsent her er Justin Stanley og Doyle Bramhall II. Ikke noe vondt om Buddy Cannon, men tenk om de to hadde produsert hele albumet!3) Han gir fortsatt ut ujevne plater. Det rammer også delvis «Heroes», som er litt i seigeste laget her og der - men ikke mer enn at den  lander på den rette siden av midtlinja. Akkurat som han på scenen tar noen stikkveier i sitt eget tempo før han finner tilbake til den opprinnelige rytmen, starter og slutter han på perfekt vis. Innimmellom må vi tåle et par-tre hvileskjær. Men - det er Willie!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer