Willie Nelson kommer til Norge i mai

Ett år etter planen.

Egentlig skulle den 74 år gamle countryveteranen kommet tidlig i sommer, men følte seg ikke helt bra og måtte droppe konsertene i Norge. Men norgesvennen Nelson ville gjerne tilbake, særlig fordi han aldri før har måttet avlyse.

Nå slippes datoene for Willie Nelsons nye norgesbesøk. Torsdag 1. mai spiller han i Oslo Konserthus, deretter følger jazzfestivalen Anjazz på Hamar 2. mai, 3. mai blir Nelson å oppleve på Fredriksten festning i Halden før han tar turen til Lyngdal 4. mai.

Ifølge det NTB kjenner til, vil billettene snart legges ut av de forskjellige konsertarrangørene. På Anjazz\' hjemmeside står det at 4000 billetter til Hamar OL Amfi legges ut mandag 14. januar på Billettservice.

Bare én Willie

Willie Nelson later til å være i storform, for på turnélisten som ligger ute på hjemmesidens hans er det tett med jobber – fra han slipper sitt nye album «Moment of Forever» i slutten av januar på Lost Highway-selskapet. 

Der har han med seg USAs nye countryhelt Kenny Chesney, som produserte skiven for sin store helt. Da samarbeidet ble kjent, sa Chesney dette om samarbeidet med Willie Nelson, ifølge AOL.com:

– Når du hører ham synge, så er det bare én Willie. Du ønsker simpelthen å gjøre en plate som er like god som ham. Willie Nelson er en amerikansk klassiker. Å lage musikk sammen med ham er noe du ikke engang ville drømt om.

På det nye albumet gjør countryveteranen både egne, nye låter, som «I\'m Alive» – der Nelson synger om livets enkle gleder («breathing in and out’s a blessing, can\'t you see?») – så vel som covere av for eksempel Bob Dylans «Gotta Serve Somebody», Dave Matthews «Gravedigger» og den Kris Kristofferson-skrevne låten som albumet har navn etter.

At en mann kjent for å skrive fabelaktige egne låter, like gjerne gjør andres, er han spurt om før. Til Lone Star Music sa Nelson «den innlysende grunnen er at jeg bare kan skrive så mange».

KOMMER TIL NORGE: 11. desember 2002 
spilte Willie Nelson på Nobelkonserten i Oslo. Foto: HANS ARNE VEDLOG
KOMMER TIL NORGE: 11. desember 2002 spilte Willie Nelson på Nobelkonserten i Oslo. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

Kurt i salen

Nelson starter turneen hjemme i USA, før turen går til Europa i april – der han vil feire 75-årsdagen. Han er populær i Skandinavia, og gjør fire jobber i Danmark, to i Sverige og altså fire i Norge. Nelson avslutter Europa-turneen sin med seks konserter i Storbritannia.

Nelson kommer med hele bandet sitt og at de blir 30 mann ute på veien.

Blant dem som helt sikkert vil bli å finne i salen – i alle fall – vil være Kurt Nilsen. Den tidligere Idol-vinneren sang som kjent duett med Willie Nelson i fjor, og da sa Kurt at det var «det absolutt største jeg har opplevd noensinne».

Sist Willie Nelson var i Norge var i 2002, da han ble invitert av tidligere president Jimmy Carter, som dennes spesielt inviterte gjest til utdelingen av Nobels fredspris. Da gjorde han også konsert på Rockefeller.

Nylig fikk Willie Nelson æresprisen under Country Music Awards-utdelingen i USA, en pris som går til artister som har «en særegen og uutslettelig innvirkning på generasjoner av musikere».

(NTB)