Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Willie på ny turné i Norge

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nøyaktig to år etter forrige norgesturné er countryikonet Willie Nelson klar for norske landeveier igjen. Willie & Family legger halve Europa-turneen til Norge, og sju byer får besøk i mai.

- Willie var meget begeistret forrige gang, og gjorde det klart at han ville tilbake, sier Rolf Bugge i Giant Step A/S i Molde. Han har lagt opp en litt annen rute i år, med start i Ålesund 14. mai og avslutning i Oslo 21. mai. Nasjonaldagen skal, som sist, feires i Bergen.

Willie Nelson, som fyller 65 år to uker før han lander i Norge, kan se tilbake på en eventyrlig karriere. Over 100 plater er det blitt siden 50-åra; aleine, med diverse duettpartnere eller sammen med Johnny Cash, Waylon Jennings og Kris Kristofferson i supergruppa The Highwaymen.

Den lavmælte «Spirit» (1996) er det foreløpig siste plateprosjektet fra Willies hånd. Men countryartisten har alltid gått sine egne veier, og snart kommer en reggaeplate og en bluesplate. Reggaeplata er innspilt i USA og Jamaica og produsert av Don Was, som også sto bak Willies kritikerroste CD «Across The Borderline» i 1993.

Som sist har Willie med seg en gjeng han raust kaller Family - selv om søsteren Bobbie (piano) er eneste kjødelige familiemedlem. Men når man har holdt sammen i 30 år blir båndene sterke, og Willie fyller derfor helst opp turnébussen med brødreparet Paul (trommer) og Billy English (perkusjon), Bee Spears (bass), Jody Payne (gitar) og Mickey Raphael (munnspill).

Billettene til de sju konsertene legges ut for salg fredag 20. februar.

  •  14.05: Ålesund
  •  15.05: Trondheim
  •  16.05: Bergen
  •  18.05: Stavanger
  •  19.05: Kristiansand
  •  20.05: Tønsberg
  •  21.05: Oslo

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!