Willies snartur

DRAMMEN (Dagbladet): Willie Nelson & Family var i går en snartur innom Drammen for å gi én konsert i teatret. Oppvarmer var datteren Paula, som også skriver og synger egne låter.

- Jeg liker Norge veldig godt. Neste gang reiser vi på en stor turné over hele landet igjen, lover countryikonet.

- Jeg ble grinete da jeg fikk vite at det ble bare én konsert i Norge, jeg hadde regnet med ni- ti stykker. Men vi må videre. Han som organiserer Europa-turneen hadde dessverre andre planer for meg, sier Willie.

250 reisedøgn

Han er fortsatt på veien nærmere 250 døgn i året, og unner seg ikke mange dagene fri de nærmeste månedene. I går kveld sto han på scenen i Drammens teater sammen med sin Family - og med datteren Paula som oppvarmer. Datteren Lana er som vanlig med som hans personlige assistent - og redaktør for www.willinelson.com. En tredje datter i 20-åra som også synger, Amy, kunne ikke være med.

- Hvordan er det å reise rundt med to døtre på slep?

- Det er kjempehyggelig. Jeg skulle ønske alle kunne vært med meg, sier Willie, som i tillegg til sin Family på scenen har rukket å få sju barnebarn og fire oldebarn i tillegg til sine egne sju barn.

Duetter

Willie har gitt ut flere plater de siste par åra, toppet med årets duettplate «The Great Divide». Han satte spesielt pris på duettene med Sheryl Crow, Lee Ann Womack og Bonnie Raitt.

- «You Remain» med Bonnie er en av de fineste balladene jeg har hørt, skryter Willie.

Tittellåta skrev Willie sammen med Jackie King, som er relativt fersk i Family-bandet. Den er et høydepunkt på plata, og viser at Willie fortsatt er i stand til å skrive gode låter.

- Takk skal du ha, sier Willie. - Jackie ga meg noen akkorder, og så skrev jeg teksten. Men jeg lager ikke mange sanger lenger. Er ikke sulten nok, medgir mannen bak udødelige «Crazy».

Neste år kommer en ny duettplate med Ray Price, som han også samarbeidet med i 1980. Et tjuetall filmer er det også blitt, og 4. juli er det premiere på en ny Disney-film med Willie i en av rollene. Han spiller mot skuespillere i dyrekostymer, men Willie er seg sjøl. Som alltid.