Willy er fri!

Han er sluppet fri to ganger - på film. I dag fikk filmtitlene mening for kjendishvalen Keiko.

I dag ble verdens eneste kjendisspekkhogger sluppet fri. Denne gang ble Keiko sluppet fri på ordentlig - helten fra «Free Willy»-filmene har nemlig i lang tid fristet tilværelsen på et avsperret område på kysten på Island.

Men i morges ble Keiko, som er hans egentlige navn, altså sluppet fri i havet utenfor Sagaøya, og Keiko kan nyte livet som fri islendlending. Den fem tonn tunge helten, superstjernen og filmskuespilleren svømte ut i friheten i Klettsvikbukten ved Vestmannaøyene, melder nyhetsbyrået Reuter i dag.

Skjønt fri og fri - Keiko har tilbrakt over 20 år i fangenskap, og nå svømmer han rundt i vika, som av hvalekspertene har sperret av med et 280 meter bredt nett.

Selv om han nå svømmer rundt blant fisk og tang, klarer han ikke å brødfø seg selv helt ennå. Vennene hans ftrer ham med 100 kilo fisk hver dag.

Det er ikke greit å være Keiko. Han ble fanget utenfor Island da han var to år gammel, og i en periode må han beskyttes mot sine artsfrender som svømmer helt fritt rett utenfor.

FRI: Det er slutt på bassenglivet for Keiko.