Willy på eventyr - en dansk actionserie av høyeste kvalitet

Wandrups utvalgte: Nå kommer serien på ny i sin helhet.

DANSK TOPPSERIE: Serien "Willy på eventyr" ble trykt i Allers på 1960-tallet. Et hefte kom på norsk i 1965. Nå er denne fantastiske serien utgitt i hittil to tjukke bøker i Danmark, der den ble skapt av Tage Andersen og Åge Grauballe. I bakgrunnen farkosten SM4, som bringer heltene raskt fram.
DANSK TOPPSERIE: Serien "Willy på eventyr" ble trykt i Allers på 1960-tallet. Et hefte kom på norsk i 1965. Nå er denne fantastiske serien utgitt i hittil to tjukke bøker i Danmark, der den ble skapt av Tage Andersen og Åge Grauballe. I bakgrunnen farkosten SM4, som bringer heltene raskt fram. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TEGNESERIER: En av de flotteste tegneserier produsert i Norden, er den danske «Willy på eventyr». I Norge gikk denne suverent utførte serien i Allers på 1950-og 1960-tallet, og i 1965 kom heftet «Rompiraten», som i dag er et sjeldent samlerobjekt.

Heldigvis fins entusiaster som sørger for at nye generasjoner får tilgang til denne lekre og eksotiske serien, med Willy, Jonna og onkel Hans i eventyr som sprenger grensene mellom science fiction, historie, naturekspedisjoner og internasjonale spenning, som en fargerik blanding av Tintin og Lyn Gordon.

Både tegninger og fortellinger er fulle av thriller-romantikk og avansert kunstnerisk utførelse. Hittil er to tjukke bøker utgitt av Asger Pedersen ved Willy-Centret i Danmark. Utgivelsene bugner av bakgrunnsstoff om Tage Andersen og Aage Grauballe, som utførte serien i åra 1956-1977. Bøkene er allerede blitt ettertraktet hos Tronsmo, meget vakre og innholdsrike som de er.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer