Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Willy Pedersen stiller likevel opp hos Harald Eia

Men Eia måtte gjøre «Hjernevask»-intervjuet på nytt.

PÅ OFFENSIVEN: Harald Eia stiller norske forskere til veggs i det nye programmet «Hjernevask». Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
PÅ OFFENSIVEN: Harald Eia stiller norske forskere til veggs i det nye programmet «Hjernevask». Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer

|||(Dagbladet): Harald Eia har fått skarp kritikk fra forskermiljøet for intervjumetodene han brukte under innspillingen av NRK-programmet «Hjernevask». Dette  etter at sosiologiprofessor Willy Pedersen i et brev til NRK prøvde å få fjernet opptreden sin fra programmet.

Han mente at intervjumetodene Eia brukte under innspillingen «hadde form av en avhørssituasjon som ligner på den kriminelle blir utsatt for.»

Nå har han endret mening og vil likevel delta i programmet etter at Eia gikk med på å gjøre intervjuet på nytt, skriver Aftenposten.

—Jeg fikk først et brev fra NRK der de erkjente at intervjuet ikke hadde fungert særlig godt. Så var jeg der nede og tok et nytt opptak. Det foregikk i helt andre former. Eia hadde forberedt seg grundig og stilte spørsmål på en helt annen måte. Jeg fikk utdype sammenhenger, og det hele foregikk i en helt vennlig tone, sier Pedersen til nettavisa.

Han mener at Eia og NRK har tatt til seg kritikken, og har nå fått tilliten tilbake til programkonseptet.

— For meg virker dette nå som et seriøst program. De har endret konseptet og tatt inn over seg kritikken, sier Pedersen.

KOMMER LIKEVEL: Sosiologiprofessor Willy Pedersen.Foto: NOVA
KOMMER LIKEVEL: Sosiologiprofessor Willy Pedersen.Foto: NOVA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media