Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Willy Ustad til Cappelen

Populærforfatteren Willy Ustad er nå på full fart inn i de mer etablerte forlags- og forfatterkretser. I vår kommer Ustad med en ungdomsroman på Cappelen, og til høsten gir han ut en «voksen» roman på samme forlag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forfatteren Ustad har tidligere solgt mellom 1,5 og 2 millioner eksemplarer av sin hittil 26 bind lange serie om «Fire søsken», en norsk familiekrønike fra norsk etterkrigstid.

- Romanen jeg kommer med til høsten, er en historie jeg lenge har vært interessert i å skrive, men som jeg nesten ikke trodde noen ville være interessert i før Anders Heger i Cappelen sa at den ville han ha, forteller Ustad. Høstens bok er basert på sagnet om Eyvind Bolt, den rike gardeieren som stakk til skogs under svartedauden og slo seg sammen med huldra.

- Det jeg skriver er formet som sjølbiografien til Bolt, der han sitter høyt oppe i fjellet over nitti år gammel og ser tilbake på livet. Der bor han sammen med fire kvinnfolk av huldreslekt og synes det er litt synd han ikke klarer flere.

- Når Heger vil ha den historien, så håper han vel kanskje på en seriesuksess som «Fire søsken»?

- Nei, dette skal bli en avsluttet historie.

- Og vårboka?

- Det er en slags guttebok eller ungdomsbok, som handler om en som oppdager at byen han bor i en gang har flyttet på seg, og søker å finne ut hvorfor.

Willy Ustad ble i fjor tatt opp som medlem av Forfatterforeningen. Med sine millionopplag tilhører han foreningens absolutt mest leste medlemmer.

- Medlemskapet ser jeg på som en anerkjennelse av at underholdningslitteraturen i Norge de siste årene har fått en kvalitetshevning.

- Betyr utgivelsene på Cappelen at du nå skifter forlag fra Bladkompaniet?

- Nei da. Jeg skriver på bind 31 i «Fire søsken», jeg. Den serien skal fortsette.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!