Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Willy Wonka neste sommer

Se filmklipp fra Tim Burtons kommende Roald Dahl-film.

(Dagbladet.no): De aller fleste har et forhold til Roald Dahls skriverier. Dette betyr igjen at historiene er attraktive objekter for filmatisering, noe vi har sett skje flere ganger.

Hvem ble vel ikke vettskremt av filmatiseringen av barneboka «Heksene», eller av de grusomme grøssernovellene som ble festet på film?

Kjente fjes som Matilda og Den Store Vennlige Kjempen har også gjestet det store lerretet, med vekslende resultat.

Neste sommer er det imidlertid duket for mer Roald Dahl-fråtsing på kino, godt hjulpet av regissørguru Tim Burton. Alle sjokoholikeres drømmefabrikk skal nemlig besøkes av Charlie på nytt, etter at han for første gang lot seg imponere i 1971-versjonen av «Charlie og sjokoladefabrikken» - den gang med Gene Wilder i rollen som Willy Wonka.

Forbered dere på en psykedelisk affære. Filmen skal nemlig regisseres av Tim Burton, og i hovedrollen som Willy Wonka finner vi Johnny Depp.

I traileren fra filmen, som du finner her, kan vi se at dette blir en barnefilm nøyaktig etter en slik uforutsigbar oppskrift som bare Tim Burton kan stå for.

Dette blir fjerde gang Johnny Depp samarbeider med Tim Burton etter «Edward Scissorhands», «Ed Wood» og «Sleepy Hollow». Det har tidligere vært spekulert i om andre aktuelle skuespillere til rollen - navn som Marilyn Manson og Christopher Walken har vært nevnt.

At Depp mer enn noen annen ligner på Walken i sin tolkning av sjokoladesjefen Willy Wonka, kommer dermed ikke som en stor overraskelse.

Roald Dahl skrev barneboka «Charlie og sjokoladefabrikken» for 40 år siden, i 1964. Der fikk vi møte fattiggutten Charlie, som vinner en tur til den sagnomsuste godterifabrikken til Willy Wonka. I 1972 kom oppfølgeren «Charlie og glassheisen», og begge bøkene har gjort sterkt inntrykk på flere generasjoner med barn.

Dette er ikke den eneste Roald Dahl-filmen vi kan vente oss i nærmeste framtid. I 2006 kommer filmen basert på «Den fantastiske Mikkel Rev» («The Fantastic Mr. Fox») fra 1970.

Filmen, som lages ved hjelp av den klassiske stop motion-animasjonsteknikken, er skrevet og regissert av Wes Anderson. Anderson har tidligere levert filmer som «The Royal Tenenbaums» og «Rushmore», og det skal bli spennende å se hvordan han klarer seg på animasjonsfronten.

PLAKATEN: En liten forsmak på hva vi kan vente oss av filmen, som kommer neste sommer.
WILLY WONKA: Dette blir fjerde gang Johnny Depp spiller i en Tim Burton-film.
REGISSERER:</B> Tim Burton vil sette sitt unike stempel på «Charlie og sjokoladefabrikken»-filmen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media