Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Wilson Pickett er død

Soul-legenden ble 64 år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Soul-legenden Wilson Pickett døde i går i Virginia av et hjerteattakk, 64 år gammel, melder New York Times.

Klassikere

Sangeren pensjonerte seg som artist for et års tid siden, da helsa hans begynte å skrante.

Pickett er mest kjent for klassikere som «Mustang Sally», «In the Midnight Hour» og «Everybody Needs Somebody to Love». Han var basert i Sørstatene, og gjorde mange av sine klassiske innspillinger i studioet Stax i Memphis, som sto for et røffere sound enn konkurrentene Motown fra Detroit, som huset blant andre The Supremes og Marvin Gaye.

Sangeren fikk tilnavnet «Wicked Pickett», som var en referanse til både hans energiske vokal og oppførselen bak scenen.

Det gikk nedover med karrieren hans etter at han forlot selskapet Atlantic, og hans siste hit var «Fire and Water» fra 1972.

Satt i fengsel

«Wicked Pickett» hadde en del trøbbel med loven i løpet av sitt liv. I 1991 ble han tiltalt for trusler mot borgermesteren i byen der han bodde, og et år seinere ble han tiltalt for å ha mishandlet kjæresten. I 1993 ble han dømt til et års fengsel for fyllekjøring.

LEGENDE: Wilson Pickett, her på et bilde fra 1981. Foto: Scanpix
LEGENDE: Wilson Pickett, her på et bilde fra 1981. Foto: Scanpix Vis mer

Han fortsatte imidlertid å turnere for en trofast tilhengerskare helt fram til i fjor, og nøt suksess mot slutten av karrieren med 1999-albumet «It\'s Harder Now», som ble Grammy-nominert i klassen Beste tradisjonelle rhythm and blues-vokal. I 1991 fikk han plass i Rock and Roll Hall of Fame, og musikken hans hadde en framtredende plass i den irske soulfilmen «The Commitments» fra samme år.

Wilson Pickett etterlater seg en samboer og fire barn, og vil bli begravd ved siden av sin mor i Louisville, Kentucky, ifølge nettavisa This Is London.

I GODT SELSKAP: Wilson Pickett (t.v.) sammen med Bruce Springsteen (i midten) og Paul Shafer (fra David Letterman-bandet, t.h.) på en konsert i 1999.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!