Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Wimp tilbyr bootleg-konserter

Betyr dette slutten for konsertmarkedet?

KONSERT I STUA: Lukestars Rockefeller-konsert i april vil bli gjort tilgjengelig for Wimp-brukere. Det syns bandet er spennende, men de tuller med at dette kan bety kroken på døra for konsertsteder. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
KONSERT I STUA: Lukestars Rockefeller-konsert i april vil bli gjort tilgjengelig for Wimp-brukere. Det syns bandet er spennende, men de tuller med at dette kan bety kroken på døra for konsertsteder. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer

Streamingtjenester som Wimp og Spotify har revolusjonert både den norske og internasjonale musikkbransjen.

Dagbladet lanserte i dag sin første musikkliste basert på streamingtall, noe som ytterligere markerer hvor viktig del av lytteres musikkforbruk streaming har blitt.

Nå tar Wimp det enda et skritt lenger.

Konsert-stream Den norske streamingtjenesten ble lansert for et år siden, og tok dermed opp konkurransen med Spotify. Deres siste utfordring til konkurrenten er «Wimp Bootleg».

Bootleg-prosjektet tilbyr brukerne å streame konsertopptak på nett.

- Vi ser at mulighetene i fremtidens streamingtjeneste er enorme, og det er skikkelig moro å teste ut et prosjekt som Bootleg, sier Sveinung Rindal i Wimp i en pressemelding.

To uker etter Den første konserten som vil bli streamet er en Lukestar-opptreden på Rockefeller. Konserten vil ikke bli tilgjengelig før 22.april, to uker etter konserten.

Til tross for at det tar lang tid før konserten blir lagt ut, tuller Lukestar med tanken på at dette kan bety slutten på konsert-konseptet slik vi kjenner det i dag.

- Bare vi ikke setter kroken på døren for spillestedene nå som folk bare kan sitte i stua si og høre på konserter, sier Truls Heggero i Lukestar ifølge pressemeldingen, og ler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media