Winkie

Ole Brumm på tiltalebenken for terror og sodomi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Winkie» handler om en liten skabbete teddybjørn som jages à la Harrison Ford, før han vettskremt stilles for retten for å være en livsfarlig terrorist. Vi følger den farseaktige rettssaken, samt Winkies tilbakeblikk til den gang han bare var en vanlig kosebamse, til trøst blant annet for Clifford Chase. Det rene vås? Både ja og nei.

Mye humor

Jeg må innrømme at det tok litt tid å bli med på dette litt selsomme plottet. Men så har Chase så mye humor, så mange gode poeng og et så overbevisende språk, at jeg etter hvert ble nysgjerrig på fortellingen om den lille bamsen.Som teddybjørner flest blir Winkie stadig sveket av barn. De glemmer ham når de har vokst fra seg behovet for kos av en liten bamse. Når Winkie for femte gang plasseres på hylla, bestemmer han seg for å bli virkelig. Med viljens kraft blir han levende, hopper ut vinduet, og begir seg på vandring ut i skogen for å leve som et skikkelig dyr. Han får datteren lille-Winkie, men hun blir stjålet av en eneboerprofessor i skogen; den virkelige bombemannen. Winkie forveksles med ham, derav hans fortvilte situasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer