Winona bekjemper korrupsjon

Kvinnesak og kampen mot korrupsjon står på timeplanen til Winona Ryder.

Winona Ryder snuser på et filmprosjekt om livet til Veronica Guerin, en irsk journalist. Ryder er nå i forhandlinger med Jerry Bruckheimer om å spille i filmen.

- Guerin gir håp

Veronica Guerin ble skutt i 1996 etter å ha kommet litt for nær sannheten om narotikabaronene i Dublin.

I følge FilmUnlimited har Jerry Bruckheimer, som nettopp er ferdig med storfilmen «Pearl Harbour» kjøpt rettighetene til prosjektet. Bruckheimer har lenge vært fascinert av Guerin, som han hevder er et av disse unike menneskene som gir håp til resten av menneskeheten. Veronica var aldri likegyldig og det er noe de fleste mennesker kan relatere til, tror Bruckheimer.

- Veronica gjorde seg bemerket i folks liv, og tvetydigheten i henne gjør henne spennende. Hvorfor involverer en ung gift kvinne, som har en sønn, seg så til de grader i en livsfarlig konflikt? Hva er det som driver henne? Tok hun dødstruslene alvorlig? spør Jerry Bruckheimer, som håper på å starte filmingen i mai neste år.

Livet til Guerin har fascinert filmskapere tidligere. I fjor spilte Joan Allen («Face/Off») Guerin i en film som het «When the Sky Falls», som var skrevet av Michael Sheridan, en journalistvenn av Guerin.

vVAKRE Winona tar av seg silkehanskene i ny film