«Stranger Things»

Winona Ryder var 80- og 90-tallets store Hollywood-stjerne. Så forsvant hun fra rampelyset

Nå er hun tilbake.

COMEBACK: Winona Ryder gjør stor suksess i rollen som Joyce Buyers i Netflix-suksessen «Stranger Things». Foto: Scanpix
COMEBACK: Winona Ryder gjør stor suksess i rollen som Joyce Buyers i Netflix-suksessen «Stranger Things». Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nå om dagen kjenner de fleste henne som Joyce Buyers, Wills mamma i Netflix-suksessen «Stranger Things». Serien som proppfull av 80-tallsreferanser og nostalgi har tatt verden med storm.

De som vokste opp på 80-tallet nikker ikke bare gjenkjennende til alle spill- og filmreferansene. For dem som vokste opp med Ryders filmer på 80- og 90-tallet er skuespillerens comeback også blitt lagt godt merke til.

Ifølge TIME ble alt Ryder tok i til en kinosuksess eller en kultklassiker. Allerede som 14-åring spilte hun i sin første film «Lucas». Som 17-åring spilte hun i Tim Burtons skrekkfilmkomedie «Beetlejuice». Ryders navn var på alles lepper og regissørene sto i kø.

- Ventet på at jeg skulle rote det til

- Da jeg var ung var jeg pressens yndling. De elsket meg, men ventet på at jeg skulle rote det til. Jeg hadde ingen fortid å snakke om, men så forlovet jeg meg med Johnny Depp. Siden da har det vært ille. Forholdet vårt var heldigvis solid, fortalte 19 år gamle Ryder til Los Angeles Times i 1990 i forbindelse med premieren av to av hennes filmer: «Edward Scissorhands», hvor hun spilte mot sin tidligere forlovede Johnny Depp, og premieren av «Mermaids», hvor hun spilte mot Cher og Christina Ricci.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer