Winslet må slanke seg

I fjor gikk hun hardt ut mot filmbransjens syltynne idealkvinner. Nå må hun slanke seg for å redde karrieren.

Kate Winslet fødte nylig datteren Mia og må nå på slankeren. «Titanic»-stjernen har hele tida stått på barrierene mot slankekjøret i filmbransjen. Men i går kapitulerte Winslet. Presset fra de som gir henne jobb ble for stort. Nå føler Winslet hun har skuffet masse mennesker.

- Det er galskap og jævlig kjedelig, sier Winslet til FilmUnlimited, og fortsetter:

- Jeg forakter meg selv og føler jeg skuffer en masse mennesker. Jeg har hele tida gått imot diettpresset, fordi slanking er noe tull.

Men nå gir Winslet opp. Kiloene som er igjen fra svangerskapet må vekk, skal hun jobbe som skuespiller.

Marilyn Monroe

I fjor gikk Winslet hardt ut mot slankepresset mot unge kvinner.

- Jenter vokser opp at det å være tynn betyr å være elsket, beundret og perfekt, sa Winslet til applaus fra spiseforstyrrelse-organisasjoner.

Vakre Winslet mente Marilyn Monroe var et forbilde.

- Jenter tror de må være tynne som en streker for å få seg en kjæreste. Men se på Marilyn Monroe. Frodig og smellvakker, mente Winslet.

Urealistisk

Hun har for sine slankeangrep fått mye støtte fra mødre med anorektiske døtre. Winslet beklager nå at hun skuffer de som har støttet henne. Hun mener også at slankehysteriet gjør filmene urealistiske.

- Det som irriterer meg mest, er at jo tynnere og mer perfekte vi skuespillerinner blir, jo mer urealistiske blir filmene, sier Winslet på vei inn til dietten.

FOR FEIT? Kate Winslet i sin nye film «Quills»