Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Wire

Tregrepskunstnere tordner videre.

CD: Respekten for «Nytt på nytt»-moromannen Knut Nærum nådde nye høyder da han nylig namedroppet Wire og Gang Of Four i et portrettintervju med Dagbladets Magasinet. Respekten for Wire ble heller ikke mindre etter dette. Både musikken de ga ut på slutten av 70-tallet - punk/postpunk-klassikerne «Pink Flag» og «Chairs Missing» - og gubbene sjøl aldres med verdighet.

«Send» er en indirekte comebackplate for Wire. De ga ut «Read & Burn - 01» i fjor sommer, fulgte opp med den limiterte «Read & Burn - 02» og samler nå tråder og nye spor til et «ordentlig» album. Her tordner de på med sin rockminimalisme som om de fortsatt er 21 år, studerer kunstfag og tar amfetamin til frokost. Det er en hypnotiserende, seiglivet kvalitet over deres to- og tregreps støyrock og brådype bassrumling, samtidig som man finner liflige melodier bare man graver dypt nok i gjørma.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media