Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Wirkolas andre nazi-zombie-film får premiere på amerikansk prestisjefestival

- Var starten på mitt liv i Hollywood.

PREMIERE: Oppfølgeren får premiere på Sundance-festivalen i USA i januar. Foto: Tappeluft Pictures
PREMIERE: Oppfølgeren får premiere på Sundance-festivalen i USA i januar. Foto: Tappeluft Pictures Vis mer

(Dagbladet): «Død snø 2», oppfølgeren til Tommy Wirkolas nazi-zombie-film, får premiere på den amerikanske prestisjefestivalen Sundance i januar.

Der slår den følge med debutfilmene «Blind» og The «Sleepwalker».

- Det er ekstremt hyggelig. For meg var Sundance starten på hele mitt liv i Hollywood. Det var etter visninga av «Død snø» der at jeg fikk kontakt med agenten og produsentene mine til «Hans og Grete». Så det var der alt starta for min del, forteller Wirkola på telefon fra USA til Dagbladet.

Blod og gørr I tillegg til å bety mye for han personlig betyr en visning på festivalen også mye for internasjonal distribusjon

- I tillegg er det en fantastisk festival som passer perfekt for premieren på «Død snø 2», sier regissøren.

Wirkola opplevde stor suksess med den originale «Død snø»-filmen fra 2009, som til slutt solgt til 73 land. Det har lenge vært knyttet store forventninger til oppfølgere.

NAZI-ZOMBIER: Wirkola lover med blod, gørr og action i oppfølgeren, som får ordninær premiere 14. februar. Foto: Tappeluft Pictures
NAZI-ZOMBIER: Wirkola lover med blod, gørr og action i oppfølgeren, som får ordninær premiere 14. februar. Foto: Tappeluft Pictures Vis mer

- Toeren tar opp tråden akkurat der eneren slutta. I den første filmen er de siste 20 minuttene full av galskap, humor, blod, gørr og action. I nummer to kjører vi den stilen hele veien, og har bånn gass fra første sekund i halvannen time. Det er også mye mer humor denne gangen, og vi blander sjangere, sier Wirkola.

- Det er ingen som har sett den ferdige filmen enda, men personlig er jeg ekstremt fornøyd. Den er like "crazy" som vi hadde håpet.

Sundance Festivalen i Utah er USAs viktigste for uavhengig film, hadde i mange år Robert Redford som leder og sto i sin tid for gjennombruddet til regissører som Quentin Tarantino, Paul Thomas Anderson, Darren Aronofsky og Jim Jarmusch.

Tidligere har totalt 11 norske langfilmer vært på Sundance - «Død Snø», «Trolljegeren» og «Oslo, 31. august» er blant dem som fikk god mottakelse her. 

Når neste års festival går av stabelen 14. januar.

Noomi Rapace Wirkola er for tiden i USA der han jobber med sin neste amerikanske storfilm, «What Happened to Monday». Filmen er en science-fiction film, og den svenske skuespillerinnen Noomi Rapace skal spille hovedrollen.

- Filmen er noe nytt sammenlignet med hva jeg har styrt med før. Etter «Død snø» var jeg lenge på utkikk etter et prosjekt der jeg kunne prøve nye ting. I «Død snø» fikk jeg gjøre det jeg alltid hadde hatt lyst til, så at «What Happened to Monday» er helt nytt passet meg perfekt, sier Wirkola, og legger til.

SPRINGBRETT: Wirkola forteller at det var Sundance-festivalen som i sin tid var starten på hans liv i Hollywood. Foto: Tappeluft Pictures
SPRINGBRETT: Wirkola forteller at det var Sundance-festivalen som i sin tid var starten på hans liv i Hollywood. Foto: Tappeluft Pictures Vis mer

- Det er spikra at filmen skal gjøres. Jeg er alltid litt skeptisk helt til vi er på set og skyter, men jeg er veldig gira og håper at vi begynner å filme i løpet av neste år.

REGISSØR: Tommy Wirkola er allerede i gang med sin neste amerikanske storfilm med Noomi Rapace i hovedrollen. Foto: Lars Eivind Bones
REGISSØR: Tommy Wirkola er allerede i gang med sin neste amerikanske storfilm med Noomi Rapace i hovedrollen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer